A primit OK-ul și se face! Un nou parc fotovoltaic la Cluj

A primit OK-ul și se face! Un nou parc fotovoltaic la Cluj
| Foto: economedia.ro

Urbaniștii județului Cluj au oferit, joi, un aviz favorabil construirii unui parc fotovoltaic în comuna Aghireșu, satul cu același nume.

Proiectul „CONSTRUIRE PARC FOTOVOLTAIC, ÎMPREJMUIRE, AMENAJĂRI, RACORDURI ȘI BRANȘAMENTE LA R.E.D., SCHIMBARE PARȚIALĂ DE DESTINAȚIE DIN ZONĂ DE LOCUINȚE ÎN ZONĂ INDUSTRIALĂ, OPERAȚIUNI NOTARIALE–COMASARE TERENURI”, a fost pe ordinea de zi în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 8 iunie 2023.

De această dată, a fost vorba de o aprobare pentru Planul Urbanistic Zonal, după ce în urmă cu aproximativ un an investiția a primit undă verde în ceea ce privește studiul de oportunitate.

Suprafața terenului studiat este de 62.352 metri pătrați. Beneficiarul este Battilani Massimo, cu domiciliul în Cluj-Napoca, care a fost președintele filialei Cluj a UNIMPRESA - Asociaţia întreprinderilor Italiene din România.

Potrivit documentației, terenul de amplasament se află în intravilanul comunei Aghiresu, sat Aghiresu, județul Cluj. Imobilul este de formă neregulată. Terenul este liber de construcții. 

A primit OK-ul și se face! Un nou parc fotovoltaic la Cluj

Economic, prin PUZ-ul propus se facilitează dezvoltarea economică a regiunii prin aducerea de activități compatibile cu zona studiată. Social nu se perturbă nici o activitate de locuire sau de alt fel. Zona are un potențial ridicat de dezvoltare datorită amplasării geografice - teren plat, cu posibilitate de orientare spre sud a panourilor fotovoltaice, fără obstacole care să producă umbrire”, se mai arată în documentație.

Proiectul a primit aviz favorabil și poate merge mai departe în Consiliul Local Aghireșu.

Comenteaza