Încep să vină banii pe Cluj Arena

Încep să vină banii pe Cluj Arena
Administratorii clubului Universitatea au plătit societăţii Cluj Arena 40.000 de lei, după meciul jucat cu Steaua Bucureşti. Consilierii judeţeni cer un parteneriat cu primăria, pentru înmulţirea evenimentelor pe Stadion.

Clubul Universitatea rămâne cu o datorie către societatea Cluj Arena de 614.000 de lei, la care se adaugă penalităţile de 90.000 de lei. După meciul cu Steaua, administratorii au plătit chiria pe stadion, plus cheltuielile la utilităţi, în jur de 40.000 de lei, aşa cum prevede, de fapt contractul, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Pentru recuperarea creanţelor, însă, conducerea Cluj Arena mai are de aşteptat. Consilierii judeţeni s-au pus de acord asupra necesităţii încheierii unui parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, pentru dezvoltarea unui program care să aducă mai multe venituri, dar care să şi deschidă arena către publicul clujean.

Evenimentele pe Cluj Arena trebuie să se înmulţească, au atras atenţia consilierii judeţeni ai PSD. "Propun să revenim asupra ideii de parteneriat cu municipalitatea. Cred că ar trebui să-i invităm pe reprezentanţii Primăriei pe Cluj Arena. Dacă se impune, putem face chiar şi o miuţă pe stadion. Important e să ne punem de acord în privinţa organizării unor evenimente pentru tineret, care să vină în beneficiul comunităţii clujene", a informat liderul social-deomocraţior, Remus Lăpuşan.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a explicat că pentru anul 2013, conducerea Cluj Arena are un program de evenimente, bine stabilit, fapt care va aduce o vizibilitate mai amplă stadionului şi de asemenea şi venituri mai multe. Uioreanu nu a respins, însă, ipoteza colaborării cu municipalitatea în vederea sprijinirii stadionului. Pe de altă parte, acesta a arătat că lucrurile au început să se îndrepte într-o direcţie bună, după ce clubul Universitatea a intrat în insolvenţă şi a început să-şi plătească la timp chiria. "Încă înainte de a începe meciul cu Steaua, reprezentanţii clubului au plătit circa 40.000 de lei, preţul chiriei, plus cheltuielile aferente. Aşa vor proceda la fiecare meci", a spus Uioreanu. Numai că, Universitatea Cluj are restanţe la plata chiriei în valoare de 614.000 de lei, la care se adaugă penalităţi de 90.000 de lei. Consilierul PSD Ioan Sălătioan şi cel PPDD, Valentin Pop, au sugerat executivului Consiliului Judeţean să ajungă la o înţelegere cu administratorii clubului Universitatea pentru plata acestor datorii în mod eşalonat. "Nu se poate să nu plătească. Eu m-am ocupat de insolvenţe şi ştiu că există un termen de trei ani, în care pot fi recuperate aceste creanţe, la înţelegere cu administratorul judiciar", a spus Valentin Pop. Şi Sălătioan a avertizat că mai sunt şi alţi datornici către Cluj Arena. "Am cerut o informare din care reise că nu doar Universitatea are datorii ci şi alţi chiriaşi. Propun ca acelaşi demers de recuperare a creanţelor să-i vizeze şi pe aceşti datornici, chiar dacă sumele sunt mai mici", a spus Sălătioan.

 

Comenteaza