Încă un clujean în Guvern! Avem un nou secretar de stat

Încă un clujean în Guvern! Avem un nou secretar de stat
Un intelectual clujean a fost numit în fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Teologul clujean Radu Preda este noul presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), titlu care îi conferă şi rangul de secretar de stat.

Conform cadrului legal de functionare a institutiei, presedintele executiv este numit de premier. Radu Preda (n. 1972, Galati) este un teolog roman, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca, conform Wikipedia. A facut studii la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti (1991-1995), urmand apoi studii doctorale la Heidelberg, Paris si Roma. Titlul stiintific de doctor in teologie l-a obtinut la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

In prezent, Radu Preda este lector la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii ,,Babes-Bolyai" din Cluj, director fondator al Institutului Roman de Studii Interortodoxe, Interconfesionale si Interreligioase (INTER). Este membru al Comitetului redactional al revistei ,,Renasterea", publicatie oficiala a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Vadului, Feleacului si Clujului. De asemenea, este membru in staff-ul Forumului European al Facultatilor de Teologie Ortodoxa (Bruxelles).

Andrei Muraru, fostul presedinte executiv al IICCMER, a demisionat la inceputul lunii din functia detinuta.

Foto: razvan-codrescu.blogspot.com

Etichete
Comenteaza