Vin buldozerele pe autostrada Gilău - Mihăieşti. Când încep lucrările (surse)

Vin buldozerele pe autostrada Gilău - Mihăieşti. Când încep lucrările (surse)
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a semnat certificatul de urbanism pentru Autostrada Transilvania, sectorul 3A Gilău-Mihăieşti. ziuadecj.ro vă spune când vor începe lucrările.

Tronsonul Gilău - Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania va intra în construcţie din luna iunie. Un proiect ce părea abandonat al Ministerului Transporturilor a fost reluat. De proiect se va ocupa tot asocierea care a câştigat iniţial licitaţia, Spedition UMB-Tehnostrade, chiar dacă anul trecut ministrul Dan Şova a spus că s-a reziliat contractul.

"Ordinul de începe a lucrărilor s-a dat în 7 martie. Perioada de proiectare este de trei luni, iar din iunie firma domnului Umbrărescu va începe lucrările", a declarat, pentru ziuadecj.ro, o persoană din CNADNR.

Acesta este şi motivul pentru care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a anunţat marţi că a semnat certificatul de urbanism pentru sectorul 3A Gilău-Mihăieşti al autostrăzii.

Tronsonul are 8,7 kilometri şi trebuia început în aprilie 2013, dar a fost oprit din cauza lipsei de finanţare. În iunie 2013, Dan Şova, la acea vreme ministru delegat pentru mari proiecte, anunţa la Cluj că CNADNR a reziliat contractul cu firmele Spedition UMB şi Tehnostrade pentru executarea lucrărilor la tronsonul de autostradă.

"Nu era legal ca acest contract să fie reziliat. El a fost doar amânat, din lipsă de finanţare", a precizat sursa ziuadecj.ro.

Asocierea firmelor Spedition UMB-Tehnostrade, deţinute de Dorinel Umbrărescu, a câştigat în 2012 licitaţia pentru construirea unui tronson de 8,7 kilometri între Gilău şi Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania. Valoarea ofertei câştigătoare a fost de 258,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (57 milioane de euro). Durata contractului este de şase ani. Execuţia ar urma să dureze un an şi jumătate, iar perioada de garanţie va fi de patru ani.

 

 

Comenteaza