Bani scurşi lin către Elin. Prejudicii de peste 460.000 de lei, constatate de Curtea de Conturi la primărie

Bani scurşi lin către Elin. Prejudicii de peste 460.000 de lei, constatate de Curtea de Conturi la primărie
Raportul Curţii de Conturi arată că Primăria Cluj-Napoca ar fi făcut plăţi nelegale către o companie cu capital austriac.

Curtea de Conturi a constatat, în raportul pe anul 2014 publicat în 2 februarie, că primăria clujeană a efectuat „plăţi nelegale către Elin GmbH & Co Austria Sucursala Cluj-Napoca, urmare acceptării în situaţiile de lucrări a unor articole de lucrări neexecutate". Prejudiciul constatat este de 134.000 de lei. Curtea de Conturi a mai descoperit şi un alt prejudiciu în legătura dintre primărie şi Elin: 328.000 de lei, pentru „neconstituirea garanţiei de bună execuţie aferentă contractului încheiat în data de 06.06.2007 cu Elin GmbH & Co Austria Sucursala Cluj-Napoca". Prejudiciul total este de 462.000 de lei.

„Conducerea UATM Cluj-Napoca va lua măsuri în vederea stabilirii - în temeiul art. 33(3) din Legea nr. 94/1992, republicată - întinderii prejudiciului cauzat entităţii prin plata nelegală a unor lucrări neexecutate de către societatea Elin GmbH & Co Austria Sucursala Cluj-Napoca, la obiectivul de investiţii "Modernizare şi extindere iluminat public" şi va lua măsuri pentru recuperarea acestuia, în condiţiile legii", este măsura dispusă, în acest caz, de Curtea de Conturi.

„Primăria a contestat mai multe aspecte din raportul Camerei de Conturi Cluj la Curtea de Conturi a României, iar după ce va primi un răspuns își va formula o poziție", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Elin GmbH & Co Austria este societatea care a câştigat licitaţia pentru modernizarea, extinderea şi întreţinerea iluminatului public, la Cluj. Aceasta a fost angajată pentru a ilumina arterele din oraş, dar şi cimitirele administrate de primărie: cel Central, cel din Mănăştur şi cel de pe Valea Chintăului.

Potrivit datelor furnizate de Biroul mass media al primăriei, din 2007, anul semnării contractului cu Elin, 70% din reţeaua de iluminat public a suferit lucrări de modernizare şi extindere, 20% fiind de extindere.

 

Comenteaza