Marea asfaltare, episod nou: 50 de străzi

Marea asfaltare, episod nou: 50 de străzi
Ne pregătim să avem noi şantiere la Cluj. De data aceasta, nu în zona centrală.

Primarul Emil Boc a anunţat săptămâna aceasta că 50 de străzi vor intra, în următoarea perioadă, într-un proces de modernizare. După ce anul trecut am avut un şantier în centru, acum ne pregătim să avem unele mai spre periferie.

Printre arterele vizate de noua campanie de asfaltare se află Tudor Vladimirescu, Calea Mănăştur, bretelele din apropierea Podului Calvaria, străzi și alei adiacente în zonele Făget, Câmpului şi Eugen Ionescu, dar numai cele care aparțin domeniului public. Aceste lucrări sunt executate de RADP, din bani de la bugetul local.

„În oraș au rămas puține străzi nemodernizate, doar mici porțiuni nerefăcute (trotuare, curți interioare ale imobilelor, școli sau grădinițe) din diverse motive - zone revendicate, cele în care nu există utilități sau în general, terenurile care nu sunt libere de sarcini", a explicat Emil Boc.

400

de străzi private şi semiprivate ar dori să ia în proprietate municipalitatea, pentru a putea fi mdernizate cu bani publici. Primarul Emil Boc a spus că acestea vor fi preluate în baza unor acte de donaţie.

În plus, municipalitatea intenţionează să contracteze un credit de 30 de milioane de euro pentru a aduce în mileniul al treilea patru drumuri: Sopor, Valea Fânaţelor, Valea Chintăului şi Odobeşti. În Sopor, un cartier izolat de restul oraşului, oamenii au cerut modernizarea drumului de ani buni, organizând şi o serie de proteste pentru a sensibiliza municipalitatea. În cazul acestora, e nevoie de lucrări complexe, pentru că deocamdată nu au reţea de canalizare, şi e posibil ca anul acesta să vedem doar proiectul tehnic.

Nici centrul nu va fi ocolit de şantiere. Din luna iulie, primăria ar putea da ordinul de începere a lucrărilor şi la Podul Traian. În şase luni, în locul actualului pod ar trebui să apară altul, complet nou. De asemenea, în această vară ar urma să înceapă lucrările pentru pietonalizarea laturii vestice a Pieţei Unirii.

Anul trecut, întregul oraş s-a aflat în şantier din cauza lucrărilor de modernizare din centrul oraşului. În paralel s-au derulat două proiecte mari de infrastructură, pe fonduri europene: au fost refăcute străzile adicente liniei de tramvai şi patru dintre arterele importante din centrul oraşului. Deocamdată, lucrările din proiectul de modernizare a tramei stradale nu au fost recepţionate din cauza unor neconformităţi.

 

Comenteaza