Planurile lui Tişe pentru aeroportul clujean. Ce a discutat după alegeri cu Emil Boc

Planurile lui Tişe pentru aeroportul clujean. Ce a discutat după alegeri cu Emil Boc
Noul președinte al Consiliului Judeţean Cluj afirmă că dezvoltarea aeroportului trebuie gândită pentru o perioadă mai lungă de timp şi a venit cu soluţii.

Alin Tişe a spus într-o emisiune la radio Realitatea FM Cluj, la sfârșitul săptămânii, că în perioada următoare forul județean împreună cu conducerea Aeroportului internațional Cluj vor face o analiză în profunzime despre care va fi strategia de dezvoltare a celui mai important aeroport al Transilvaniei.

"Va trebui să vedem cum dezvoltam aeroportul, unde îl ducem peste 10, 20 de ani, și în ce măsură bugetul județului poate să facă față la nevoia de infrastructura și de dezvoltare, dacă noi ne mai putem permite ca din bugetul județului să cheltuim in fiecare an 10-15 milioane ca să putem face singuri acele investitii de acolo singuri", a afirmat Tişe.

Președintele CJ Cluj a mai explicat că trendul european este de a trece aeroporturile în administrare privată. "Budapesta este administrat privat, Sofia face demersuri în acest sens, iar aeroportul din capitala Sloveniei a fost concesionat pe 30 de ani cu 250 de milioane de euro, deși nu are decât 1,2 milioane de pasageri pe an", a susținut șeful județului.

Întrebat dacă primăria Clujului ar putea fi atrasă într-o asociere pentru o administrare comună a aeroportului, Alin Tişe a declarat că deja a avut discuții cu Emil  Boc pe această temă. "Există interesul ca primăria să intre acționar alături de CJ Cluj, dacă vom decide să transformăm aeroportul din regie în societate comercială. Am discutat cu primarul Emil Boc și este de acord. Analizăm și această formulă de a transforma aceasta regie în societate comercială pentru bani de la mai mulți acționari, și e normal să cooptam primăria, pentru că principalul beneficiar al aeroportului este municipiul Cluj-Napoca", a mai spus Tişe.

Acesta a ținut să precizeze că este exclusă vânzarea aeroportului și că se are în vedere doar concesiunea pentru a atrage fonduri pentru dezvoltare.

Comenteaza