Salariaţii din administraţia publică locală intră în grevă

Salariaţii din administraţia publică locală intră în grevă
Angajaţii administraţiei publice locale, membri de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), intră în grevă de o oră, marţi, 5 iulie, la începutul programului de lucru.


Dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, vor intra din nou în grevă o zi întreagă - pe 12 iulie, iar din 19 iulie, în grevă pe termen nelimitat.

Sindicaliştii din FNSA spun că personalul care lucrează în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70% prin adoptarea ordonanţei de urgenţă a guvernului (OUG) nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare cu salariul minim brut pe economie: 1.250 lei de la 1 mai.

Revendicările sindicaliştilor din administraţia publică locală:

- Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală - acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept, iar alţii nu
- Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală
- Majorarea salariilor de bază cu 25% pentru funcţionarii publici şi pentru personalul contractual din administraţia publică locală
- Eliminarea în totalitate a articolului 31 (4) din OUG nr. 20/2016

Sursa: FNSA

Comenteaza