Chioșc de ziare la preț de apartament în Cluj-Napoca. Ce spune Primăria FOTO

Chioșc de ziare la preț de apartament în Cluj-Napoca. Ce spune Primăria FOTO
PSD Cluj reclamă faptul că două chioşcuri de pe strada Eroilor din centrul municipiului scoase la vânzare prin licitaţie de primărie au valori record.

UPDATE

Primăria Cluj: Preţul de decont al chioşcului din Piaţa Unirii este de 29.026 Euro+TVA


Biroul mass media al Primăriei Cluj a dat un comunicat de presă legat de afirmaţiile făcute de liderul PSD Cluj. 

"Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2" este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.

Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei.

În consecinţă, pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să precizaţi faptul că preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic", informează Primăria Cluj-Napoca.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Administrația municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioșc multifuncțional destinat ziarelor și florilor costă „doar" 55.000 €! Două chioșcuri de acest tip - de 9,45 mp au fost deja instalate, informează PSD Cluj printr-un comunicat la care a ataşat şi câteva fotografii.

"Ce au special cele două chioșcuri și cum vor înfrumuseța centrul municipiului sunt două întrebări la care doar edilul Emil Boc poate să răspundă", scriu social-democraţii clujeni

„Din păcate nu este o glumă de 1 aprilie iar clujenii vor fi nevoiți să plătească pe două chioșcuri de ziare peste 100.000 €. Cu acești bani puteam crește bursele de merit ale elevilor din Cluj-Napoca sau puteam achiziționa aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș" a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Comenteaza