Tenko, somată să părăsească zona stadionului

Tenko, somată să părăsească zona stadionului
Clădirea firmei încurcă proiectul de amenajare a spaţiilor din vecinătatea “Cluj Arena”, a precizat preşedintele Alin Tişe. Dacă Tenko nu acceptă să plece, imobilul va fi îngrădit.
Liderul Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, a precizat că a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii societăţii Tenko înainte de a afla că parcela ocupată de firmă se află, de fapt, în patrimoniul municipalităţii. Între timp, Primăria Cluj-Napoca şi-a luat angajamentul să rezolve problema şi a desemnat o comisie care să negocieze cu Tenko. Preşedintele comisiei, consilierul PNL Steluţa Cătăniciu, a menţionat că prima întâlnire cu reprezentanţii societăţii va avea loc luni, la ora 15:00.

În cazul în care Comisia de negociere desemnată de Primărie nu va ajunge la o înţelegere cu societatea Tenko, proiectul ce vizează amenajarea spaţiilor exterioare din vecinătatea stadionului riscă să fie întârziat. “Construcţia pe care Tenko o are pe parcela din vecinătatea stadionului nu ne încurcă la construcţia noii arene. În schimb, vom avea probleme în amenajarea spaţiilor exterioare. În cel mai rău caz, dacă nu vom avea de ales, vom îngrădi acea clădire şi asta este. Va arăta destul de rău aşa, dar nu vom avea ce face, pentru că stadionul trebuie finalizat până în vara anului viitor”, a spus preşedintele CJ, Alin Tişe. El se arată, totuşi, încrezător că această Comisie de negociere desemnată de Primărie va reuşi să se înţeleagă cu cei de la Tenko.

“Înainte să aflăm că această parcelă face parte din domeniul public administrat al municipiului Cluj-Napoca, am încercat să negociem chiar noi cu Tenko. Ne-am oferit să le dăm un spaţiu în zona comercială a noului stadion, astfel încât acţionarii Tenko să fie dispuşi să renunţe la clădire, pentru că aceasta oricum este lipsită de funcţionalitate, având în vedere că terenurile de tenis deservite de imobil nu mai există. Practic, nu mai au activitate. Însă am aflat că terenul este al municipalităţii. Să vedem ce va rezolva Comisia desemnată”, a declarat Tişe.

Comisia de negociere a Primăriei e formată din consilierii locali Steluţa Cătăniciu (PNL), care are şi calitate de preşedinte, Remus Lăpuşan (PSD), Radu Raţiu (PDL) şi Csoma Botond (UDMR). “Era firesc să se ajungă aici pentru că parte în contractul de concesiune semnat cu Tenko este Consiliul Local Cluj-Napoca. Prin urmare, noi avem obligaţia să degrevăm terenul de sarcini. Reprezentanţii CJ sunt cât se poate de îndreptăţiţi să fie supăraţi, pentru că au pe rol un proiect de investiţie extrem de important şi nu au nici o pârghie juridică la îndemână pentru a soluţiona această problemă. Totul stă în mâna Consiliului Local şi a Primăriei şi nu înţeleg de ce nu s-au luat măsuri până acum. Pentru că, din ceea ce am văzut eu pe acte, societatea nu şi-a respectat obligaţiile de concesionar şi cred că existau soluţii pentru a rezilia din timp contractul, fără să fim afectaţi în vreun fel şi fără să ajungem acum în al doisprezecelea ceas în situaţia de a ne negocia drepturile cu această firmă”, a comentat Cătăniciu.

Membrii Comisiei de negociere s-au întâlnit şi au trimis o notificare societăţii Tenko. “Ne vom întâlni luni, la ora 15:00. Am solicitat să ni se aducă toate actele contabile, toată documentaţia care a stat la baza acestui contract de concesiune. Sper că vom reuşi să cădem la o înţelegere”, a mai spus Cătăniciu.

Construcţia edificată de Tenko Prestări Servicii SRL pe parcela de 375 mp are autorizaţie de construire emisă din 1991. În schimb, contractul de concesiune cu această societate a fost semnat de abia în 1998. Conform datelor din contract, Tenko s-a angajat să dezvolte un centru de performanţă pentru copii, obligaţie de care nu s-a achitat, spun membrii comisiei. De altfel, primarul Sorin Apostu susţine că acest contract de concesiune a fost deja retras, dar că Tenko şi-a intabulat clădirea, motiv pentru care în prezent îşi permite să solicite despăgubiri.

Tenko Prestări Servicii SRL a fost înfiinţată în 1991 şi, conform Registrului Comerţului, îi are ca asociaţi pe Gheorghe Komoroczy (94,11%) şi Anamaria Komoroczy (5,89%). Primul este un om de afaceri clujean care mai deţine şi grupul de firme Rollstar. Acesta nu a putut fi contactat ieri, pentru că este plecat din ţară. În schimb, omul de afaceri a declarat în urmă cu câteva zile, pentru ziuadecj.ro, că nu a avansat nici o pretenţie financiară Primăriei şi că nici nu i s-ar fi formulat o cerere în acest sens de către reprezentanţii administraţiei locale.

Etichete
Comenteaza