Ceartă în CJ Cluj pe tema referendumului pentru reorganizarea judeţului

Ceartă în CJ Cluj pe tema referendumului pentru reorganizarea judeţului
Scandal în Consiliul Judeţean din Cluj, în şedinţa de astăzi: consilierii PSD şi cei ai PDL şi UDMR s-au certat o jumătate de oră pe tema respingerii unui proiect de hotărâre ce vizează referendumul pe tema desfiinţării judeţului Cluj.

Propunerea a venit din partea consilierilor PSD şi urmărea introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Judeţean ce prevede organizarea unui referendum prin care populaţia Clujului să fie consultată dacă este de acord cu desfiinţarea judeţului Cluj, în cadrul proiectului guvernamental de reorganizare teritorială.

Proiectul, înaintat la propunerea consilierului PSD Valentin Cuibus, a fost respins de consilieri.

Menţionăm, tot astăzi, Consiliul Judeţean Sălaj a aprobat organizarea unui referendum pentru consultarea cetăţenilor cu privire la propunerea de desfiinţare a judeţului. Data referendumului va fi stabilită în momentul apariţiei unei iniţiative legislative legate de reorganizarea administrativă a ţării, informează Agerpres.

Singurii consilieri care au votat împotriva organizării unui referendum au fost membrii PDL. Preşedinte al CJ Sălaj este Tiberiu Marc, membru PSD.

Etichete
Comenteaza