Cine vine în locul Nokia la Jucu

Cine vine în locul Nokia la Jucu
Consiliul Judeţean se pregăteşte să întâmpine doi mari investitori în parcul din Jucu, a anunţat preşedintele Alin Tişe. Bosch aşteaptă aprobarea ajutorului de stat de la guvern.

În doar câteva zile, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, va fi în măsură să confirme semnarea contractului cu primul dintre cei doi investitori majori anunţaţi în parcul industrial din Jucu. Tişe a ţinut să menţioneze că nu e vorba de compania Bosch, care în prezent se află în negociere cu guvernul pentru acordarea unui ajutor de stat, urmând ca aceasta să anunţe ulterior dacă mai este dispusă să-şi deschidă o unitate de producţie la Jucu. Investitorii anunţaţi sunt însă la fel de importanţi, a dat asigurări Tişe, explicând că aceştia activează în industria de eletronice şi auto.

Invetitorii nu sunt neapărat interesaţi să ocupe hala Nokia, a informat preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe, apreciind că în maximum 10 zile va fi în măsură să anunţe numele companiei cu care va încheia primul contract. "Tot ce pot să spun la acest moment este că cele două companii, cu tradiţie în producţia de electrotehnice, electrocasnice şi componente auto, au anunţat investiţii importante în parcul din Jucu. Imediat ce vom ajunge să perfectăm contractul cu prima dintre cele două companii, voi putea oferi detalii despre numărul locurilor de muncă, precum şi despre valoarea investiţiei de la Jucu. Va mai dura doar câteva zile", a spus Tişe.

În privinţa companiei Bosch, despre care s-a vehiculat în ultima perioadă că ar fi interesată să închirieze teren în parcul din Jucu, planează aceeaşi incertitudine. "Trebuie precizat că Bosch nu se numără printre cei doi investitori anunţaţi. Nu ştim ce va face Bosch. Deocamdată aşteaptă să vadă ce răspuns primeşte de la guvern. Ei au solicitat un ajutor de stat, urmând ca pe la finele lunii să aflăm dacă investiţia lor se confirmă sau nu", a spus Tişe. Nu este exclus ca hala pe care a eliberat-o Nokia să fie achiziţionată de unul dintre cei doi investitori anunţaţi. "Atât Nokia cât şi noi, Consiliul Judeţean, prin intermediul Tetarom, facem demersuri pentru atragerea de investitori care să ocupe această hală. Să sperăm că până la finele lunii martie, când Nokia se va retrage, această hală va fi ocupată", a spus Tişe.

Clădirea Nokia măsoară 36.000 de metri pătraţi şi implică hala de producţie, cantina, o sală de sport, o saună, la care se adaugă un teren de fotbal, plus zona de parcări. Reprezentanţii companiei finlandeze au cooptat drept consultant compania internaţională CBRE, care a elaborat o serie de pliante de prezentare pentru atragerea potenţialilor clienţi. "Au fost elaborate pliante, care prezintă foarte frumos judeţul Cluj, potenţialul de investiţii al zonei, reţelele de infrastructură, tot ceea ce poate veni în avantajul celor care ar fi interesaţi să cumpere această clădire", informa directorul Tetarom, Viorel Găvrea, în luna decembrie. Planul Nokia este de a vinde clădirea din Jucu până la finele lunii martie, dat fiind faptul că intenţionează să se retragă definitiv din România la începutul lunii aprilie. Deocamdată, Nokia mai are la Jucu 300 de oameni, dintre angajaţi şi din staff. Planul este să se retragă complet din aprilie 2012. În cazul în care până la acel moment clădirea Nokia nu se vinde, Tetarom va avea sarcina să se ocupe de întreţinerea acestui spaţiu.

 

 

Comenteaza