Şedinţă cu scandal la parafarea sfârşitului erei Apostu

Şedinţă cu scandal la parafarea sfârşitului erei Apostu
Consilierii locali ai puterii şi cei ai opoziţiei s-au contrat la şedinţa de constatare a demisiei fostului edil Sorin Apostu, încarcerat la Gherla.

Consilierii locali au luat act de demisia primarului Sorin Apostu ieri, în cadrul unei şedinţe de îndată. Preşedintele de şedinţă a citit şi scrisoarea deschisă adresată de Apostu clujenilor, gest clasificat de grupul PDL ca unul de bun simţ, însă criticat de consilierii din opoziţie, care au spus că Apostu era obligat în primul rând să îşi ceară scuze că a făcut Clujul de ruşine. UDMR a catalogat momentul drept unul neplăcut, PDL a făcut apel la bun simţ, iar primarul interimar Radu Moisin a promis mai multă transparenţă pentru a echilibra balanţa.

Moment sobru la Consiliul Local (CL). Cei 18 consilieri locali prezenţi la şedinţa de ieri şi primarul interimar Radu Moisin au luat act de demisia primarul Sorin Apostu. Ionică Pop de la PDL, cel care a condus şedinţa, a citit şi scrisoarea deschisă care a însoţit demisia. Principiul care a stat la baza gestului a fost enunţat de Pop: "Bunul simţ nu are pauză". Consilierii din opoziţie au criticat însă gestul şi au reproşat puterii că amestecă lucrurile. Consilierul PNL Manuel Chira a clasificat scrisoarea drept una frumoasă, dar a ţinut să amintească faptul că aceasta vine de la Gherla. "Pornesc de la prezumţia de nevinovăţie. Era justificată dacă era trimisă după ce instanţa se pronunţa. Aşa nu este decât o nouă palmă. Trebuia în primul rând să spună: stimaţi clujeni, vă rog să mă iertaţi pentru că v-am făcut de ruşine", a apreciat Chira.

Consilierul PSD Gheorghe Vuşcan a acuzat puterea din CL că încearcă să creeze o reacţie emoţională prin citirea scrisorii adresate de fostul primar clujenilor, dar, de fapt, procedurile nu trebuie încurcate. "Niciodată n-am crezut că o să ajung să-mi fie ruşine că sunt clujean. Mă întreb, oare, noi ce am făcut să preîntâmpinăm faptul că lucrurile au ajuns în acest punct, într-un clasament al ruşinii în care Clujul este pe locul şase sau şapte ca şi mafie, la nivel naţional. De ce suntem în acest clasament, care a fost vina noastră pentru că am votat proiecte care ne-au adus în această situaţie jenantă. În cunoştinţă sau necunoştinţă de cauză, din ordin politic sau nu, din lipsă de informare, poate le-am votat şi noi, cei din USL. Ar trebui ca următorul conducător să facă altfel lucrurile şi noi să-l tragem de mânecă să nu mai greşească. Dacă vom ajunge la putere, vreau să vă spun că noi vom respecta opoziţia", a atras atenţia Vuşcan.

Consilierii PDL şi viceprimarul Laszlo Attila au pledat pentru abţinerea de la comentarii politice. "Nu ştiu dacă cineva poate să spună că ceea ce se întâmplă astăzi este un lucru plăcut. Să nu folosim această clipă pentru declaraţii de orice fel", a replicat Laszlo, după declaraţii făcute de consilierii din opoziţie. Consilierul PDL Adrian Popa a recomandat opoziţiei să fie corectă şi să aibă în vedere că fiecare dintre partidele politice din România are probleme cu corupţia. "Este bine că justiţia îşi face treaba. Vă cer corectitudine şi să nu vedem doar scobitorile din ochii celorlalţi, ci şi pe ale noastre", a spus Popa. Singurul membru al CL care a ţinut să adreseze un mesaj omului Sorin Apostu a fost consilierul PSD Claudia Anastase, care i-a amintit că, indiferent de decizia instanţei, de presiuni sau decizii, are o obligaţie faţă de clujeni, "legată de adevăr", şi, pentru că nu mai are nimic de pierdut, ar trebuie să acţioneze în această direcţie.

Primarul interimar Radu Moisin a echilibrat balanţa înclinată de fostul primar Sorin Apostu şi a promis o mai mare transparenţă în activitatea instituţiei. "Ne-am întâlnit în ultima perioadă mult mai des ca de la Revoluţie încoace. Trebuie să continuăm şi să fie şi mai amplificată această transparenţă", a concluzionat Moisin.

 

Comenteaza