Ce alimente recomandă nutriționiștii în Postul Crăciunului. Riscurile unui regim alimentar incorect
- Scris de Ziua de Cluj
- azi, 19:49
- Life
- Ascultă știrea
Un medic nutriționist a dezvăluit ce alimente sunt benefice organismului în perioada postului.
Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie, fiind una dintre cele mai importante perioade din calendrul ortodox. Pe lângă aspectul spiritual, românii privesc perioada și ca pe o formă de detoxifiere a organismului.
Medicul nutriționist Andrei Panaite a dezvăluit ce alimente care pot fi consumte în perioada postului ar putea fi benefice pentru sănătate.
"Mazărea și soia se numără printre alimentele vegetale cu cel mai ridicat conținut de proteine și cu un profil de aminoacizi apropiat de cel al cărnii sau lactatelor. Alte surse de proteine care asigură senzația de sațietate sunt năutul, lintea și fasolea, în timp ce energia poate fi obținută și din carbohidrați precum cartofii sau ovăzul.
În perioada postului, se recomandă consumul aproape zilnic al acestor alimente, în diverse combinații.
De asemenea, zilele cu dezlegare la pește oferă o oportunitate excelentă de a suplimenta aportul de proteine și aminoacizi esențiali, consumând carne de pește împreună cu restul alimentelor permise în post", a explicat medicul, conform digi24.ro.
Mai multe detalii AICI











