Primăria renunţă la sensul unic propus în “orăşelul” de la periferia Mănăşturului

Primăria renunţă la sensul unic propus în “orăşelul” de la periferia Mănăşturului
Riveranii de pe strada Mehedinţi au transmis municipalităţii că nu doresc instituirea unui sens unic pe arteră.

Primăria nu poate introduce transportul în comun pe strada Mehedinţi, unde locuiesc aproximativ 10.000 de suflete, pentru că rezultatele dezbaterii iniţiate la începutul lunii februarie privind introducerea unui sens unic nu au fost cele scontate. Primarul interimar Radu Moisin a declarat că doar clujenii de pe Moldoveanu sau Negoiu doresc să se circule doar într-un sens, motiv pentru care administraţia locală va mai iniţia alte consultări în vara acestui an.

Cetăţenii din "oraşul" cu 10.000 de suflete descoperit în urma recensământului pe strada Mehedinţi, chemaţi de primărie să-şi spună părerea privind circulaţia pe artera lor, s-au opus propunerii. Primăria a iniţiat instituirea unui sens unic pe tronsonul cuprins între strada Câmpului şi Aleea Retezat, sensul propus pentru derularea circulaţiei auto fiind dinspre strada Câmpului. Propunerea a fost lansată la începutul lunii februarie în şedinţa Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei de la nivelul instituţiei şi era strâns legată de introducerea în zonă a unei linii de transport în comun, deservită de autobuze.

"Vorbim de un adevărat oraş care locuieşte pe strada Mehedinţi. Aproximativ 10.000 de oameni. Cetăţenii care s-au pronunţat cu privire la circulaţia auto din zonă s-au opus propunerii noastre de a se institui un sens unic pe respectiva arteră. Vorbim despre majoritatea celor care locuiesc pe Mehedinţi. În schimb, clujenii de pe arterele învecinate, de exemplu cei de pe Moldoveanu sau Negoi au cerut imperios sensul unic pentru fluidizarea circulaţiei în zonă şi pentru că acesta este strâns legat de introducerea transportului în comun. În condiţiile în care riveranii s-au opus, nu putem să introducem o linie de transport în comun care să deservească această zonă. Chiar dacă pe Mehedinţi locuiesc foarte mulţi clujeni, s-au pronunţat destul de puţini oameni cu privire la intenţia noastră de a modifica circulaţia din zonă", a subliniat Moisin. Primarul interimar a adăugat că rezultatele consultărilor, în cifre, vor fi prezentate la şedinţa Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei, care se va întruni în şedinţă luna aceasta.

"Exista o propunere de introducere a unor microbuze, dar acestea nu fac faţă numărului de călători, suntem convinşi, mai ales cu noile date privind populaţia care locuieşte pe această stradă. Aşa că trebuie să reluăm consultările, dacă cetăţenii vor transport în comun trebuie să accepte sensul unic", a atras atenţia Moisin. Oficialul a adăugat că în circa două luni va fi gata parkingul de 120 de locuri care se construieşte pe strada Mehedinţi, după care se vor relua consultările în privinţa circulaţiei din zonă. "Estimăm că în această vară vom relua dezbaterile publice. Oricum noi intenţionăm să mai amenajăm în zona Mehedinţi-Parâng-Negoiu un al doilea parking. În pezent documentaţia pentru licitaţia de proiectare şi execuţie este încă în evaluare la Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice. Aşteptăm aprobarea, după care vor organiza procedura şi sperăm ca lucrările să înceapă anul acesta", a mai spus Moisin.

 

 

Etichete
Comenteaza