Terenul pentru viitorul spital regional de urgenţă, predat joi către CJ Cluj

Terenul pentru viitorul spital regional de urgenţă, predat joi către CJ Cluj
Terenul pe care va fi ridicat spitalul regional de urgenţă din Floreşti va fi preluat joi de către Consiliul Judeţean, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, anunţă astăzi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Acesta spune că proiectul intră în linie dreaptă şi va organiza o licitaţie pentru actualizarea studiilor de fezabilitaet pentru proiect, vechi de doi ani. "Va trebui să facem o licitaţie publică pentru că nu ne încadrăm cu banii în limita maximă, 15.000 euro", a explicat el.

Tişe recunoaşte că în acest demers a fost sprijinit substanţial de fostul premier Emil Boc. "Am reuşit cu susţinerea importantă a premierului Emil Boc", a spus el, adăugând că, astfel, Clujul devine astfel cel mai avansat judeţ în ce priveşte lucrările la spitalul de urgenţă. "Restul judeţelor nu au făcut aproape deloc paşi pentru acest proiect", a spus el.

Tişe spune că în acest moment instituţia dispune de banii necesari pentru actualizarea studiului de fezabilitate. "Vom grăbi procedura, ca în vară sau toamnă studiile să fie terminate şi să putem demara lucrările", a spus el.

Spitalul va avea 600 de paturi, număr redus faţă de numărul iniţial, de 800 de paturi. "E suficient", spune Tişe. "Ministerul Sănătăţii a arătat că numărul de 600 de paturi e suficient, dar nu pornim din start cu această reducere. Vom vedea ce va spune studiul", a conchis el.

Comenteaza