Drumul Ic Ponor - Răchiţele, obiect de scandal în campania electorală

Drumul Ic Ponor - Răchiţele, obiect de scandal în campania electorală
Lucrările suplimentare la drumul care face legătura între localităţile Răchiţele şi Ic Ponor, din comuna Mărgău, costă peste 3,8 milioane de euro, spune preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. Drumul nu a fost finalizat, deşi ar fi trebuit terminat cel târziu la sfârşitul anului trecut.

 

„În ciuda sumei mari pe care o societate de casă a PD-L, coordonată de consilierul turdean, democrat-liberalul Gabriel Silagyi (16.024.870,96, adica 3.815.000 de euro) a încasat-o pentru lucrările suplimentare, drumul încă nu este finalizat. Alin Tişe a promis în nenumărate rânduri că reabilitarea acestui tronson este o chestiune de doar câteva luni, iar de atunci au trecut câţiva ani" a declarat Lăpuşan.

În replică, preşedintele CJ Cluj îi cere lui Lăpuşan să-l întrebe pe preşedintele PNL Cluj, fostul preşedinte al instituţiei, Marius Nicoară, de ce contractul de execuţie are probleme. "Constat că Lăpuşan, după nu ştiu câte mandate de consilier local, nu a învăţat nimic din ce înseamnă administraţia publică locală. Să-i întrebe pe colegii din Consiliul Judeţean şi pe Nicoară, să-i explice de ce acest proiect a fost promovat în mod defectuos şi greşit în 2005-2006, pentru că noi am fost nevoiţi să reparăm ce au stricat ei, prin repararea unui proiect eronat", a explicat Tişe. Acesta adaugă că optimizarea proiectului a fost aprobată de întreg plenul CJ Cluj, "inclusiv de colegii săi din USL, deci i-ar putea întreba şi pe ei care au fost problemele şi cât de dificil a fost să-l aducem pe linia de plutire". Printre cele mai importante probleme ale proiectului se numără faptul că lucrările nu includeau înlocuirea podurilor şi podeţelor de pe traseu, ci doar repararea lor, şi în plus în multe cazuri cantităţile de material necesare erau serios diminuate. "Cantităţile de material erau tăiate ca să se încadreze într-un preţ", a explicat Tişe.

Consorţiul româno-maghiar MBS Group, Alfa Rom, Nemzetkozi Betonut, desemnat să realizeze lucrările în urma unei licitaţii, a deschis şantierul pe drumul turistic Răchiţele - Prislop - Ic Ponor în iulie 2009 iar lucrările trebuiau finalizate după 18 luni.

Contractul pentru modernizarea celor 20,5 kilometri de drum a avut o valoare de 34,4 milioane de lei fără TVA.

Comenteaza