Două locuri I din trei categorii, într-un concurs, pentru Consiliul Judeţean Cluj. Vezi proiectele câştigătoare

Două locuri I din trei categorii, într-un concurs, pentru Consiliul Judeţean Cluj. Vezi proiectele câştigătoare
Două din trei premii I pentru Consiliul Judeţean Cluj, săptămâna trecută la gala de decernare a Premiilor Competiţiei Naţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public", ajunsă la a cincea ediţie şi organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Consiliul Judeţean Cluj a participat la concurs cu proiectele "Campionii Clujului" şi "Acasă în Transilvania" la primele două categorii - responsabilitatea şi implicarea instituţională în sprijinul grupurilor sociale vulnerabile, respectiv protejarea şi promovarea patrimoniului național în colaborare cu societatea civilă.

"Performanţa Consiliului Judeţean constă în faptul că, în competiţia finală a celor mai bune proiecte implementate în ultima perioadă de timp şi transmise de autorităţile publice locale din România, a reuşit să obţină două locuri I la nivel naţional din cele trei posibile, în condiţiile în care proiectele depuse au fost evaluate de un comitet independent de experţi şi reprezentanţi ai universităţilor, mass-media şi ONG-urilor de profil a căror obiectivitate nu poate fi pusă sub semnul îndoielii", explică reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Proiectul „Campionii Clujului" a presupus organizarea, în premieră la nivel naţional şi pentru prima dată după anul 1990, a unor competiţii sportive de atletism şi fotbal pentru elevii de gimnaziu, la nivelul întregului judeţ, unde au fost cooptate "absolut toate localităţile, până la cele mai mici dintre ele", după cum arată CJ Cluj.

În ceea ce priveşte proiectul „Acasă în Transilvania", acesta le-a propus companiilor sau ONG-urilor "adoptarea" unui obiectiv din parcul Naţional Romulus Vuia, "adoptare" care presupune suportarea costurilor de restaurare ale acestuia. În schimb, Consiliul Judeţean s-a angajat să promoveze în toate modurile posibile sprijinul oferit de către societăţile comerciale sau ong-urile respective.

Etichete
Comenteaza