Consiliul Judeţean reziliază contractul cu Kiat

Consiliul Judeţean reziliază contractul cu Kiat
Consiliul Judeţean Cluj reziliază contractul de modernizare a drumurilor judeţene încheiat cu consorţiul condus de Kiat Group Construct.

Preşedintele CJ Cluj anunţă că motivul e refuzul implicit al societăţii de a pune în executare contractul în forma stabilită.

"Refuzul tacit al asocierii conduse de societatea KIAT de a pune în executare acordul-cadru şi contractele subsecvente încheiate în vederea modernizării şi reabilitării drumurilor judeţene din judeţ ne pune practic în situaţia de a nu avea de ales. Neavând cum să acceptăm, cu respectarea legii, o altă soluţie decât cea licitată, pe deplin acceptată şi necontestată de această asociere, suntem nevoiţi să începem demersurile legale în vederea rezilierii contractului, sens în care voi cere aprobarea Consiliului Judeţean, în şedinţa următoare" a declarat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. El se referă la o adresă primită astăzi de instituţie din partea asocierii Kiat Group Construct - Tehnic Asist SRL - Damar SRL, care precizează poziţia oficială referitoare la derularea în continuare a acordului cadru privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj, ce include şi cele cinci contracte subsecvente acordului.

"Deşi în cuprinsul adresei asocierea condusă de Kiat SA îşi exprimă dorinţa clarificării problemelor de natură tehnică, în vederea deblocării contractului, şi respinge ideea rezilierii pe cale amiabilă a contractului, din răspunsul formulat şi transmis Consiliului Judeţean rezultă în mod implicit refuzul de a pune în executare contractul în forma stabilită prin documentaţia de atribuire şi semnată fără obiecţii de ambele părţi contractante", arată Uioreanu într-un comunicat de presă. "În acest sens, (...) voi supune aprobării deliberativului judeţean, în proxima şedinţă, rezilierea acordului-cadru şi a contractelor subsecvente încheiate cu asocierea condusă de Kiat Group Construct SA", a mai arătat Uioreanu.

Vezi aici detalii despre negocierile dintre consorţiul condus de Kiat şi Consiliul Judeţean Cluj

 

Comenteaza