Uioreanu a identificat încă 250 de kilometri de drumuri de reabilitat

Uioreanu a identificat încă 250  de kilometri de drumuri de reabilitat
O nouă licitaţie pentru reabilitarea a 250 de km de drumuri judeţene va demara luna viitoare. Consiliul Judeţean va asigura acest contract printr-un buget multianual, asemeni celor două câştigate de consorţiile conduse de Kiat şi Samus.

În afara celor două contracte atribuite deja, pentru reabilitarea unui număr de 420 de km de drumuri, respectiv a 375 de km, Consiliul Judeţean se pregăteşte să demareze o nouă licitaţie. Preşedintele Horea Uioreanu a precizat că în prezent se lucrează la studiile pentru identificarea tronsoanelor care au rămas pe dinafara celor două contracte atribuite. În total vor fi 250 de km de drumuri, de pe tot teritoriul judeţului, urmând ca lucrările să înceapă în primăvara anului viitor.

În prezent, administraţia judeţeană are în custodie peste 1.200 de km de drumuri judeţene. „Pe unele tronsoane s-au mai făcut reparaţii, iar cele mai rele au fost incluse în cele două proiecte majore, cunoscute deja, care au fost licitate anul trecut. Acum lucrăm să identificăm acele tronsoane care au rămas pe dianfară, astfel că în câteva săptămâni vom anunţa o nouă licitaţie. Noul contract va viza 250 de km de drumuri judeţene şi sper că-l vom putea semna chiar de anul acesta, astfel încât din primăvară să înceapă lucrările", a comentat liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu. Contractul câştigat de consorţiul condus de firma Samus vizează 317 km de drumuri, în timp ce contractul câştigat de consorţiul condus de Kiat cuprinde alţi implică tronsoane în lungime totală de 420 de km. „Dacă vom mai adăuga încă 250 de km, atunci putem spune că în proporţie de circa 90% , drumurile din judeţeul Cluj vor fi reabilitate. Şi trebuie spus că pe lângă lucrările de reabilitare de care beneficiază drumurile, vom avea parte şi de o perioadă de garanţie de câţiva ani", a comentat Uioreanu. În cazul consorţiului condus de firma Samus nu au fost încă semnalate probleme, însă în privinţa firmei Kiat încă sunt aşteptate rezultate. „Grupul Samus lucrează fără probleme, în schimb, în ceea ce priveşte situaţie firmei Kiat, aşteptăm acum să vină cu proiectul tehnic. Deocamdată, din totalul celor tronsoanelor pe care l-au câtigat în licitaţie, le-am predat doar unul, Ţaga - Cămăraşu - Geaca, în lungime de circa 50 de km. În cazul în care Kiat nu demonstrează că este în măsură să-şi ducă la îndeplinire angajamentul pe acest tronosn, atunci vom găsi alte soluţii", a precizat Uioreanu. Până când vor începe lucrările pe toate aceste drumuri judeţene, Consiliul Judeţean va asigura lucrările de întreţinere prin Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene. Consilierii judeţeni au arătat la ultima şedinţă că cele mai multe drumuri din zonele de munte sunt într-o stare de degradare avansată. Iara - Valea Ierii sau Mihai Viteazu - Cheile Turzii sunt câteva din tronsoanele care au nevoie imediat de intervenţii, au arătat consilierii. Uioreanu a precizat că drumul care duce la Cheile Turzii va fi inclus într-un proiect mai vast de reabilitare a infrastructurii turistice din zonă.

Etichete
Comenteaza