45 de zile pentru restanţierii la bugetul local, scutite de penalităţi

45 de zile pentru restanţierii la bugetul local, scutite de penalităţi
Consilierii locali au aprobat prelungirea cu 45 de zile a termenului de plată pentru acordarea scutirilor de penalităţi pentru cei care îşi achită datoriile faţă de bugetul local. Termenul expira la finalul lunii acesteia şi a fost prelungit până în 15 noiembrie

„Am primit foarte multe solicitări şi, dacă prelungim termenul, nu vom avea probleme cu închiderea situaţiilor financiare la final de an", a explicat primarul Emil Boc. Iniţiativa a fost de a prelungi cu 45 de zile termenul de acordare a scutirilor de la penalităţi pentru persoanele fizice, juridice, asociaţii sau fundaţii, organizaţii nonguvernamentale care îşi achită integral impozitele şi taxele restante către primărie. Preşedintele de şedinţă, consilierul UDMR, Csoma Botond, a declarat că este vorba despre un proiect care ar discredita primăria în ochii cetăţenilor de bună-credinţă, care au făcut eforturi să plătească până la final de septembrie impozitele şi taxele locale.

„Dispută în UDMR", a glumit viceprimarul Anna Horvath, care a ţinut să explice că municipalitatea a acceptat prelungirea la cererea unor organizaţii care au accesat credite pentru a-şi plăti restanţele la bugetul local şi care aşteaptă să le vină banii. Plenul Consiliul Local a acceptat prelungirea, cu excepţia lui Botond, care a votat împotrivă, din solidaritate cu cetăţenii care au plătit. Administraţia locală a decis în iunie ca restanţierii la plata impozitelor şi taxele locale să fi scutiţi de plata penalităţilor de întârziere dacă îşi vor achita integral datoria către administraţia locală până în septembrie. Direcţia economică a primăriei estima că prin această decizie administraţia va ierta clujenii de a plăti 59 de milioane de lei, potrivit referatelor întocmite, reprezentând majorări şi penalităţi de întârziere pentru persoane fizice, firme şi organizaţii.

 

Comenteaza