600 de metri pătraţi de gazon nu mai pot fi salvaţi. Cât plăteşte Untold pentru refacerea terenului

600 de metri pătraţi de gazon nu mai pot fi salvaţi. Cât plăteşte Untold pentru refacerea terenului
Cluj Arena se pregăteşte de meciul România - Muntenegru. După Untold, au rămas multe lucruri de reparat, cel mai important dintre acestea fiind terenul de joc.

Directorul SC Cluj Arena SA, Radu Raţiu, a precizat miercuri, într-o intervenţie la Realitatea FM, că gazonul stadionului, afectat serios de desfăşurarea festivalului Untold, a intrat deja într-un proces de refacere. Iniţial, Raţiu era de părere că gazonul se poate reface cu 10.000 de euro.

"Cei de la Untold au plătit astăzi (miercuri, n. red.) costurile pentru întregul proces de refacere, care se ridică la circa 30.000 de euro. Costurile au crescut după ce, împreună cu societatea care se ocupă de întreţinerea gazonului, Eco Garden Construct, am ajuns la concluzia că există o suprafaţă care nu mai poate fi resuscitată, de circa 600 de metri pătraţi.

Acolo gazonul va trebui înlocuit integral. Începând de miercuri s-au început deja procedeele de supraînsămânţare, cu o sămânţă care germinează rapid. Ne ajută şi faptul că este vară. Eu cred că până la 1 septembrie gazonul va arăta perfect", a spus Raţiu, care a recunoscut că terenul de joc arată mai rău acum decât în urmă cu un, după prima ediţie Untold Festival.

Organizatorii Untold au plătit 150.000 de lei, plus costul utilităţilor, pentru a închiria Cluj Arena pe durata festivalului, dar există şi o convenţie potrivit căreia se obligă să suporte orice stricăciuni apar pe parcurs. În acest sens, directorul SC Cluj Arena SA a mărturisit că starea stadionului nu a fost încă evaluată complet, dar că a observat lipsa unor scaune din tribune şi unele stricăciuni la băi.

Deşi lucrurile par tranşate, miercuri a apărut şi o poziţie a Consiliului Judeţean Cluj. "Conform clauzelor convenției, acolo unde a fost afectat profund și nu mai poate fi recuperat, gazonul va fi înlocuit în totalitate. În acest scop, vineri, o comisie constituită din dispoziţia președintelui CJ va inventaria toate eventualele daune aduse gazonului, pistei, tribunelor etc., după care va încheia un proces verbal de constatare a pagubelor, urmând ca organizatorii festivalului Untold să le suporte în totalitate", se arată într-un comunicat primit la redacţie.

ZIUA de CLUJ a publicat luni, în premieră, imagini cu felul în care arăta gazonul după ce a fost ridicată suprafaţa numită portafloor, instalată pentru a proteja suprafaţa de joc.

Reamintim că, în 4 septembrie, pe Cluj Arena este programat meciul de fotbal dintre România şi Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Acesta este primul meci oficial de fotbal masculin, interţări, care are loc pe stadionul din Cluj de la inaugurarea noii construcţii, în 2011. În luna martie, aici a avut loc partida România - Spania, care a avut însă un caracter amical. Scorul a fost 0-0.

Partida România - Muntenegru va marca şi debutul pe banca tehnică a tricolorilor a selecţionerului german Christoph Daum, instalat în această vară. Daum este al doilea selecţioner străin, dar primul din epoca fotbalului modern, angajat de Federaţia Română de Fotbal.

Comenteaza