ACI EUROPE a certificat Aeroportul din Cluj pentru gestionarea și reducerea emisiilor de carbon

ACI EUROPE a certificat Aeroportul din Cluj pentru gestionarea și reducerea emisiilor de carbon

Acreditarea reprezintă recunoașterea eforturilor depuse de Aeroportul Internațional Cluj în gestionarea și reducerea emisiilor de carbon și totodată, confirmă preocuparea permanentă a aeroportului pentru protejarea mediului înconjurător.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a obținut certificarea Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere, din partea ACI EUROPE.

Prin implementarea programului Airport Carbon Acreditation de certificare a managementului emisiilor de carbon din industria aeroportuară, se  evaluează și se recunosc în mod independent eforturile aeroporturilor de a-și gestiona și reduce emisiile de carbon prin 6 niveluri de certificare: „Cartografiere”, „Reducere”, „Optimizare”, „Neutralitate”, „Transformare” și „Tranziție”.

În prezent, 373 de aeroporturi din 76 de țări s-au alăturat programului, din care 193 de aeroporturi din Europa au obținut acreditarea.

În luna iunie 2019, în cadrul celui de-al 29-lea Congres Anual al ACI EUROPE, Aeroportul Internaţional Cluj a semnat un angajament de a reduce  la zero a emisiilor de carbon până în anul 2050. Angajamentul marchează o schimbare semnificativă în industria aeroportuară în ceea ce privește  protejarea mediului.

„Interesul și eforturile depuse de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru protejarea mediului înconjurător au fost recunoscute pe plan internațional prin intermediul acreditării  ACI EUROPE, respectiv Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere (Mapping). Suntem bucuroși pentru obținerea acreditării, este primul pas important dintr-un demers complex  pe termen lung.

Eforturile aeroportului de a reduce aceste emisii de carbon au fost începute încă  anul 2017, prin monitorizarea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră și vom continua cu implementrea măsurilor  pentru a ne atinge obiectivul, acela de a reduce la zero emisiile de carbon”, a transmis directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

Directorul general ACI EUROPE, Olivier Jankovec, salută la rândul său această veste. „Este într-adevăr o veste bună faptul  că Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj a început procesul pentru reducerea emisiilor de carbon. Aderarea în cadrul acestui program, în timpul celei mai grele crize din industria aviației nu este deloc un lucru simplu, ci din contră, trebuie  privit cu multă admirație. Aș dori să felicit conducerea aeroportului și fiecare membru  din echipa Aeroportului Cluj  care a contribuit la această primă realizare”, a transmis Jankovec.

ACI EUROPE a certificat Aeroportul din Cluj pentru gestionarea și reducerea emisiilor de carbon

Comenteaza