ACL a bătut palma cu UDMR. Vakar Istvan va rămâne preşedinte interimar al CJ

 ACL a bătut palma cu UDMR. Vakar Istvan va rămâne preşedinte interimar al CJ
Actualul vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Vakar Istvan, urmează să fie confirmat în funcţia de preşedinte interimar al instituţiei până la data depunerii jurământului de către noul preşedinte care va fi ales în urma alegerilor anticipate.

Vakar Istvan urmează să fie confirmat în această funcţie în cadrul şedinţei extraordinare a CJ ce va avea loc mâine, de la ora 13:00. Tot atunci se va decide ca Horaţiu Cătărig, consilier judeţean din partea PDL, să rămână cu atribuţii de vicepreşedinte în cadrul instituţiei.

Pe ordinea de zi a şedintei sunt doar trei puncte: desemnarea unui vicepreşedinte care să exercite atribuţiile preşedintelui CJ Cluj pentru conducerea şedinţei extraordinare din data de 9 octombrie, desemnarea unui vicepreşedinte care să exercite atribuţiile preşedintelui, până la data depunerii jurământului de către noul preşedinte al instituţiei şi delegarea unui consilier judetean care să îndeplinească atribuţiile vicepreşedintelui desemnat să exercite atribuţiile preşedintelui, până la data depunerii jurământului de către noul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Consilierul judeţean Mihai Seplecan, în acelaşi timp şi preşedinte executiv al ACL Cluj din partea PNL, a confirmat pentru Ziua de Cluj că reprezentanţii PNL în forul judeţean vor vota mâine pentru această formulă la conducerea instituţiei. Mihai Seplecan a declarat că nu a renunţat însă la ideea de a deveni preşedinte interimar al consiliului, dar aşteaptă să fie repus în această funcţie de către justiţie.

Horaţiu Catarig, cel care îşi va păstra atribuţiile de vicepreşedinte,  a afirmat: "Va fi o reconfirmare a noastră pe cele două funcţii, dar de data aceasta pe un alt temei legal, nu mai este vorba de suspendarea postului de preşedinte al CJ Cluj, ci de vacantarea lui, în urma demisiei preşedintelui ales în 2012". Horaţiu Catarig, ales pe listele  PDL în consiliul judeţean, a spus că au avut loc discuţii cu reprezentantul UDMR, Vakar Istvan, pentru a păstra această formulă de conducere în continuare.

Vakar Istvan este plecat într-o delegaţie în Germania, dar mâine va fi prezent la sedinţa de confirmare pe funcţia pe care deja o deţine. În urma înţelegerii dintre ACL şi UDMR, practic votul de mâine din forul judeţului va fi o formalitate, în condiţiile în care ACL are 19 consilieri judeţeni, iar UDMR are 5, din totalul de 36 de consilieri.

PSD-ul va trebui să se mulţumească cu funcţia de vicepreşedinte, deţinută de social democratul Ioan Oleleu. Acesta şi-ar putea pierde funcţia doar în cazul în care  justiţia l-ar reconfirma pe Mihai Seplecan în calitate de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte,  în  procesele dintre CJ Cluj şi Prefectura Cluj.

Despre când vor fi organizate alegerile anticipate parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, nu se ştie nimic nou. Deocamdată, instituţia care va propune Guvernului (care va avea ultimul cuvânt n.r) data alegerilor, adică Prefectura Cluj, aşteaptă curgerea termenului legal de zece zile de contestare a ordinului dat in 6 octombrie, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Comenteaza