Alin Tişe anunţă o măsură drastică în cazul „locuinţelor de serviciu" de pe Aleea Padin

Alin Tişe anunţă o măsură drastică în cazul „locuinţelor de serviciu
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj susţine că dintre persoanele care locuiesc aici, doar una singură provine din sistemul de protecţie şi a anunţat o măsură radicală în acest caz.

Conducerea CJ consideră că forul administrativ a atribuit Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) un spaţiu pe Aleea Padin cu destinaţie precisă, respectiv pentru funcţionarea Comisiei de evaluare medicală a persoanelor cu handicap adulţi a judeţului şi că, în loc să fie folosit conform destinaţiei, în mod ilegal, spaţiul a fost transformat abuziv în locuinţe de serviciu, fără acordul proprietarului, respectiv CJ Cluj.

În consecinţă, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, informează că va solicita forului administrativ judeţean retragerea dreptului de administrare asupra spaţiului DGASPC Cluj de pe Aleea Padin şi evacuarea persoanelor „care au primit ilegal, în mod gratuit şi fără nici un criteriu, dreptul de a locui în respectivele spaţii".

Conducerea CJ Cluj este de părere că schimbarea destinaţiei unui spaţiu public şi oferirea, în mod ilegal, de conducerea DGASPC a unor locuinţe de serviciu către persoane alese clientelar, care nu beneficiază de acest drept, reprezintă un fapt de o gravitate extremă.

„În niciun caz aceste spaţii nu puteau fi transformate în locuinţe de serviciu, indiferent de statutul şi situaţia unor persoane angajate ale DGASPC Cluj. În acest sens, prejudiciul cauzat proprietarului, respectiv CJ Cluj, urmează a fi stabilit", susţine forul administrativ judeţean.

Directorul DGASPC Cluj, Dan Tămaş, a afirmat că în acel spaţiu locuiesc, pentru o perioadă determinată, 10 angajaţi ai unui centru din subordinea instituţiei, proveniți din sistemul de protecție specială şi cu venituri mici.

Comenteaza