Amânare la amânare pentru Centura Metropolitană din Cluj

Amânare la amânare pentru Centura Metropolitană din Cluj

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru realizarea celui de al doilea tronson al centurii metropolitane a Clujului a fost prelungit până la 20 noiembrie, anunță primarul Emil Boc. Inițial, termenul fusese prelungit, din nou, cu o săptămână, până în data de 13 noiembrie.

„Tronsonul 2, care începe la intrarea în Cluj-Napoca, este în licitație. Sunt mai mulți ofertați care au solicitat prelungirea termenului. Sunt de făcut viaducte, tuneluri, e o lucrarea complexă. Dar ANAP a cerut să prelungim cu 2 săptămâni, deci termenul va fi de 20 noiembrie, pentru depunerea ofertelor, asta pentru a respecta toate procedurile legale. Este o licitație sopecifică și trebuie ca anunțul să se publice și în jurnalul oficial al Uniunii Europene”, a explicat Emil Boc la un post de radio local. 

Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%.Valoarea actualizată a investiției este de 1.145.879.685,65 euro. Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Comenteaza