Ambasadorul Ucrainei în România, la Cluj

Ambasadorul Ucrainei în România, la Cluj

Cluj-Napoca: Întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România, Prokopchuk Ihor.

''Am primit la Primăria municipiului Cluj-Napoca vizita E.S. domnului Prokopchuk Ihor, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, însoțit de domnul Borys Patrash, prim-secretarul Ambasadei. L-am asigurat pe E.S că la Cluj-Napoca nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat, indiferent de naționalitate, religie, istorie sau trecut.

Subiectele de discuții s-au concentrat pe:

- dezvoltarea cooperării regionale între regiunile ucrainene și județul Cluj;
- situația persoanelor relocate în municipiul Cluj-Napoca și ajutorul acordat Ucrainei;
- colaborarea între Primăria municipiului Cluj-Napoca și Ambasada Ucrainei, în contextul dezvoltării conectivității între România și Ucraina;
- problemele refugiatilor în Municipiul Cluj-Napoca.

În contextul situației din Ucraina, orașul înfrățit Dijon, Franța, a donat 60.000 de euro municipiului Cluj-Napoca pentru a sprijini refugiații ucraineni. Primăria Cluj-Napoca, în semn de solidaritate, a achiziționat produse și a organizat transporturi pentru cetățenii din Solotvino și Novovolynsk, Ucraina. De asemenea, am achiziționat și transportat un generator de 330 KVA pentru un spital din Kiev, răspunzând apelului primarului Kievului, Vitali Klitschko. Zona Metropolitană Cluj a contribuit cu încă trei generatoare de capacitate mică pentru a sprijini entitățile publice din Ucraina pe perioada iernii.

Nu în ultimul rând, oferim sprijin instituțional tuturor ONG-urilor care se implică în
mod voluntar, cu toate resursele, pentru a fi alături în această perioadă de poporul ucrainean, dar și de toți cetățenii ucraineni care ajung în municipiul nostru'', a declarat edilul Emil Boc.

Comenteaza