APĂ ÎN APUSENI! Au început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj

APĂ ÎN APUSENI! Au început lucrările de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” anunță demararea efectivă a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului Cluj, mai precis de extindere a rețelei de apă din sursa orașului Huedin către comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș.

Contractul de lucrări încheiat la finele anului trecut are o valoare totală de 23.162.000 lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă „Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse în proiect vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de 24 de luni. Investiția vizează construirea a cca. 52 de km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

Este un moment important pentru clujenii care locuiesc în zona de munte a județului Cluj, dar și pentru operatorii economici și turiștii care aleg să petreacă aici un timp liber de calitate. Alimentarea cu apă a acestei zone este un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt. Lucrările au început, concomitent, în mai multe locații aflate pe traseul proiectului, respectiv dinspre Huedin înspre Sâncraiu, în localitatea Călățele Pădure, dar și în satul Dealu Negru înspre Râșca”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Apă în Apuseni este un proiect extrem de important, care va aduce un plus de bunăstare și confort celor aproximativ 9.500 de locuitori din arealul clujean al Munților Apuseni. De asemenea, investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni, dar și a zonelor limitrofe. Ca pas următor, Consiliul Județean Cluj împreună cu Compania de Apă “Someș” SA analizează implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate.

Comenteaza