Apare un mini-cartier de case în Borhanci, în zona viitoarei Centuri Metropolitane

Apare un mini-cartier de case în Borhanci, în zona viitoarei Centuri Metropolitane

Proiectanții de la SC. MCUB. SRL vin în fața Comisiei de Urbanism a municipiului Cluj-Napoca cu un Plan Urbanistic Zonal de Urbanizare pentru strada Bicaz-Sud din zona Borhanci, unde vor fi construite mai multe locuințe unifamiliale.

Obiectivul lucrării, Planul Urbanistic Zonal de Urbanizare, constă în reglementarea zonei studiate prin documentație în o zonă rezidențală de densitate mică, cu o structură urbană coerentă, prin reparcelarea terenului, reglementarea condițiilor de construire, prin studierea acceselor și a traseelor circulațiilor publice auto și pietonale, posibilitățile de realizare a infrastructurii, a rețelelor edilitare precum și a zonelor de utilitate publică. Amplasamentul studiat este situat la sud-est de strada Bicaz, în municipiul Cluj-Napoca.

ÎN ZONA REGLEMENTATĂ (ETAPA 1 DE URBANIZARE) – PROIECTUL DE FAȚĂ

o stradă cu acces public nelimitat având profil transversal cu lățimea de 5.5m, cu o bandă pe sens și trotuar de 1,5m pe o latură (amenajată pe un teren care are în prezent destinatie de drum, conform CF nr 301753)

5 parcele destinate locuințelor semicolective cu câte două unități locative (număr locuri de parcare propuse pe fiecare parcelă: 2 locuri, rezultând un total de 10 DE LOCURI DE PARCARE)

1 parcelă cu destinația de spațiu verde cu acces nelimitat, pentru care nu se propun locuri de parcare

ÎN ZONA STUDIATĂ (ETAPA 2 DE URBANIZARE) – PROIECT VIITOR

17 parcele destinate locuințelor semicolective cu câte două unități locative (număr locuri de parcare propuse pe fiecare parcelă: 2 locuri, rezultând un total de 34 de locuri de parcare)

4 parcele cu destinația de spațiu verde cu acces nelimitat, pentru care nu se propun locuri de parcare

o stradă cu acces public nelimitat având profil transversal cu lățimea de 5.5m, cu o bandă pe sens și trotuar de 1,5m pe o latură (drum nou propus prin operațiunea de parcelare)

 Sedinta de Urbansim va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2023.

Comenteaza