Apelul lui Boc către oamenii de afaceri clujeni. „Aştept să vă implicaţi"

Apelul lui Boc către oamenii de afaceri clujeni. „Aştept să vă implicaţi
Primarul Clujului a transmis un mesaj către mediul de afaceri, cerându-i să pună în valoare „fundaţia" realizată de autorităţile locale.

Entuziasmat după ce Clujul a găzduit meciul de fotbal România - Spania, primarul Emil Boc a făcut luni, la REALITATEA FM, un apel către oamenii de afaceri, cerându-le să susţină sportul de performanţă local. Cu acelaşi prilej, i-a criticat pe colegii săi primari din alte oraşe: unii dintre ei pun căruţa înaintea boilor, adică performanţa unei echipe înaintea infrastructurii oraşului.

„Autorităţile locale au preferat să bage bani în fotbal sau în handbal, să plătească salarii din bugetul local, dar banii vin ca fumul şi tot ca fumul pleacă, nu rămâne nimic în urma lor. Dacă vă uitaţi în ţară, au rămas cu echipe în insolvenţă, cu jucători străini care au plecat cu bani de la buget şi fără o infrastructură la care să se raporteze.

Noi am spus să facem mai întâi fundaţia, să avem un stadion şi o sală polivalentă de nivel european şi cred că am fost cu un pas înainte faţă de alte oraşe şi chiar de Bucureşti. Să avem mai întâi infrastructura şi apoi sau în acelaşi timp performanţa, chiar dacă şi noi am dat sume de bani pentru sport. Aştept acum ca mediul de afaceri să se implice.

Peste tot în lume, autorităţile locale vin cu infrastructura, iar mediul privat cu publicitate, cu implicare în sponsorizări sau cu participare în acţionariat. Evident, este nevoie şi de o legislaţie naţională mult mai încurajatoare şi asta este treaba celor de la nivel naţional, astfel ca oamenii de afaceri să se implice în susţinerea sportului", a spus Boc.

Clujul are în acest moment un stadion de 30.000 de locuri modern, dat în folosinţă în 2011, proprietate a consiliului judeţean, şi o sală polivalentă de 7.200 de locuri, care anul viitor, la Eurobasket, va putea găzdui 10.000 pe persoane, inaugurată în 2014 şi care este în administrarea primăriei.

Aceste baze sportive au reuşit să atragă ca un magnet evenimente sportive naţionale şi internaţionale, dar echipele locale care joacă aici nu au ambiţii prea mari; doar baschetbaliştii de la U-BT au şanse la o medalie în acest campionat, în timp ce fotbaliştii de la „U", gazde pe Cluj Arena, sunt pe cale să joace în play-out-ul ligii secunde.

Comenteaza