Video Bazinul Olimpic David Popovici la Cluj-Napoca

Bazinul Olimpic David Popovici la Cluj-Napoca

Bazinul Olimpic din cadrul HUB-ului din Borhanci din Cluj-Napoca se va numi David Popovici. Bazinul va fi gata la finele lui 2025. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc. 

Cu costuri estimate la 28 de milioane de euro, construcţia viitorului bazin olimpic se află în derulare, urmând să înceapă lucrările la fundaţie săptămâna viitoare

 "Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri şi va putea găzdui diferite competiţii la nivel naţional şi mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar şi performanţei. Clujenii merită o astfel de infrastructură şi sunt convins că vor practica înotul. Vor exista gradene pentru 1.000 de spectatori, iar lucrările sunt prognozate a se finaliza la finalul lui 2025. Acest bazin va purta numele lui David Popovici, ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România", a declarat Emil Boc". Video aici --->https://www.facebook.com/share/v/w1TMXzHCDmRtYAv7/?

Potrivit proiectului, complexul de nataţie care va fi situat în zona Borhaci va include un bazin olimpic de înot de 50 X 25 metri, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 metri, un bazin de iniţiere şi trei bazine de jacuzzi.

David Popovici a câștigat o medalie de aur și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Comenteaza