Bienala de Arhitectură Transilvania, la Dej

Bienala de Arhitectură Transilvania, la Dej
| Foto: Facebook Municipiul Dej

Primăria municipiului Dej în colaborare cu Bienala de Arhitectură Transilvania 2023 organizează joi expoziția Premiilor BATRA.

Evenimentul va avea loc la ora 15:00, în Sala M.are a Primăriei Dej.

Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) reunește, o dată la doi ani, cele mai bune lucrări de arhitectură, design și intervenții urbane realizate de arhitecți din cele cinci filiale partenere: OAR Transilvania, OAR Bihor, OAR Satu-Mare, OAR Nord-Vest, OAR Alba.

Potrivit organizatorilor, evenimentul în jurul căruia se desfășoară Bienala de Arhitectură Transilvania este expoziția-concurs Premiile BATRA 2023 care prezintă cele mai importante proiecte și intervenții realizate în domeniul arhitecturii în ultimii doi ani.

Scopul expoziţiei-concurs este de a reflecta cât mai corect activitatea membrilor filialelor participante, de a promova cele mai reușite exemple de practică profesională și de a forma o atitudine față de arhitectura recentă. Nominalizările și premiile sunt acordate de către un juriu format din arhitecți consacrați din țară și străinătate

„În jurul expoziției-concurs Premiile BATRA 2023 se conturează o serie de evenimente ce își propun să atragă în acest dialog cu și despre arhitectură un public cât mai larg. Arhitecți, urbaniști, parteneri și colaboratori alături de reprezentanți ai comunităților profesionale din domenii implicate în activitatea noastră, dezbat, expun și prezintă idei și soluții contemporane. De asemenea, o mare parte a evenimentelor sunt dedicate publicului larg, comunităților locale din cele cinci regiuni și beneficiarilor direcți sau indirecți ai lucrărilor de arhitectură.

Bienala de Arhitectură Transilvania este o manifestare care face parte dintr-o serie de evenimente din cadrul programului OAR de finanțare a filialelor pentru evenimente, pe bază de regulament propriu și autonomie în organizare”, transmit organizatorii.

Comenteaza