Blocuri de 7 etaje, cu spații comerciale și o grădiniță, pe malul Someșului, la ieșirea din Cluj-Napoca

Blocuri de 7 etaje, cu spații comerciale și o grădiniță, pe malul Someșului, la ieșirea din Cluj-Napoca

În ședința de urbanism de săptămâna aceasta se va discuta PUZ-ul pentru un proiect imobiliar mixt pe strada Vidrei, nr. 6-8, Cluj-Napoca.

"In prezent, pe terenurile studiate se afla 14 corpuri de cladiri ( dintre care 12 corpuri sunt hale )conform extraselor de carte funciara anexat. Dupa anii 1990, halele au fost renovate (inainte de 1990 functiona o ferma de gaini) si s-a inceput o activitate de mica productie ( incaltaminte) si birouri. Toate cladirile aflate pe terenurile studiate sunt propuse spre demolare'', se arată în documentație. 

Datele noului proiect: 

  • Regim de înălțime propus = 2S+P+1 -2S+P+7E+ER
  • Locuri de parcare necesare = 609
  • BENEFICIAR: ALEX & GEORGE IMPORT EXPORT SRL
  • PROIECTANT GENERAL: CONPROEX DESIGN STUDIO SRL

Coform proiectului, se propune largirea str. Vidrei si str. Morii pe tronsonul aferent parcelei studiate, cu un profil cu latimea de 16 m-PROFIL III.G-zona de locuinte colective.-conform anexa 6 PUG Cluj-Napoca(trotuar 1.5 m+pista biciclete 1.0 m+parcare/spatiu verde 2.0 m+ un sens carosabil 3.5 m+un sens carosabil 3.5 m+parcare/spatiu verde 2.0 m+pista biciclete 1.0 m+ trotuar 1.5 m) - conform profil caracteristic 2-2 din plansa A.06. Ca punct de referinta, pentru asigurarea acestui profil de 16 m, s-au luat in considerare limitele de proprietate aflate pe laturile de est si sud ale str. Vidrei si Morii, intrucat pe aceste laturi exista locuinte unifamiliale construite pe limita de proprietate.

Parcarile aferente cladirilor de pe parcela se vor realiza in felul urmator:
-parcari la sol pentru gradinita si vizitatori (25 locuri de parcare) pe
strada A
-parcari subterane pentru functiunile de locuire, comert, servicii

Se propune pastrarea statiei de transport in comun, cu creearea de alveole speciale, pentru fluidizarea traficului.

De asemenae, se propune realizarea unei gradini de cartier în partea centrală a terenului si a unor zone verzi si alei pietonale intre imobilele de locuit, astfel incat pe parcele se vor amenaja aproximativ 30% suprafata de spatii verzi din teren. Este prevazuta plantarea a mimim 50 de arbori si arbusti, care vor delimita un traseu pietonal sau auto.

Consiliul Local i-a cerut investitorului următoarele

- Amenajare statie de reincarcare pentru 2 masini electrice la strada Vidrei
- Amenajare statie de bike sharing pentru ClujBike
- Amenajare zona verde si loc de joaca pentru copii cu acces public nelimitat pentru locatarii zonei (teren in proprietate privata cu utilizare publica)
- Edificarea imobilului „GRADINITA” cu regim de inaltime P+1, suprafata construita desfasurata aprox. 1000m2, investitie cu caracter privat la stadiul de semifinisat. Anterior receptiei cladirilor de pe parcela, investitorul privat va realiza trecerea in domeniul public cu titlu gratuit a imobilului “GRADINITA” si a unei suprafete de teren de 2000m2 aferete acestuia.
- Implementarea solutiilor tehnice prevazute in avizul de principiu nr. 150105 din 12.03.2020 eliberat de Serviciul Siguranta Circulatiei, pentru fluidizarea traficului
- Realizarea circulatiilor auto propuse prin PUZ, investitie cu caracter privat. Anterior receptiei cladirilor de pe parcela, investitorul privat va realiza trecerea in domeniul public cu titlu gratuit a suprafetei de 4372m2 (teren aferent realizarii circulatiilor auto)

Comenteaza