Boc continuă conflictul cu Sile Puşcaş: "Să vii să te pui de-a curmezişul, să mai ceri şi 2 milioane de euro"
- Scris de Ziua de Cluj
- 19 Aug 2021, 11:16
- Administraţie
- Ascultă știrea
Emil Boc a readus în discuţie conflictul pe care îl are cu omul de afaceri Sile Puşcaş, fostul ginere a lui Ioan Rus, după decizia municipalităţii de a face parc în Zorilor, pe un teren al firmei pe care îl deţine acesta.
După ce Primăria Cluj-Napoca i-a luat un teren de câteva hectare pe strada Observatorului, pentru a face un parc, în loc de blocuri, pentru a se răzbuna, Sile Pușcaș a retras donația unei parcele de 2108 mp, făcută când s-a edificat blocul Platinia, pentru extinderea străzii Calea Mănăștur. Sile Pușcaș a cerut Consiliului Local să aprobe revocarea donației, dar deliberatvul local a refuzat, așa că se va ajunge în instanță.
"Dacă cineva poate să îmi spună că, în cartierul Zorilor, este un parc şi mai este o altă locaţie, singura, pe lângă cea pe care o avem. Şi să vii să te pui de-a curmezişul şi să spui: <<domnule, eu vreau profit, lasă-l încolo de ora>>. Mai ales după ce oraşul ţi-a dat oportunitatea pentru diverse proiecte. Ba mai mult, donezi la Primărie o suprafaţă de teren ca să se facă drum, ca tu să îţi poţi realiza Platinia, vii şi cer 2 milioane de euro".
Întreabat dacă a stat la cafea cu Puşaş, Boc spune: Cum să poţi să te înţelegi pe aşa ceva. Eu nu vorbesc decât pe bază instituţională''.
Tribunalul Cluj au anulat, în iunie 2021, decizia Consiliul Local de înfiinţare a unui parc în cartierul Zorilor, la solicitarea firmei Florisal, patronata de Sile Puscas, fostul ginere a lui Ioan Rus, care pregătea un proiect imobiliar pe terenul de 1,2 hectare. Decizia nu este definitivă.
Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase.
Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.
Terenul nu este însă unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei, licitaţia fiind suspendată.