Boc nu vrea crematoriu uman în oraş VIDEO

Boc nu vrea crematoriu uman în oraş VIDEO
Niciun crematoriu uman nu va fi construit în Cluj-Napoca, cel puţin cât timp primar în oraş este Emil Boc.

"Nu am în vedere autorizarea niciunui crematoriu în oraş, nici eu nici colegii mei", a spus astăzi Emil Boc, întrebat ce soluţii există la criza locurilor de veci din oraş. Declaraţia vine după ce Consiliul Local din oraş s-a asociat la începutul acestui an cu o firmă privată, RDK Cremation, pentru construirea unui crematoriu uman în cartierul Mănăştur. În urma protestelor vehemente ale locuitorilor din zonă, CL a dat înapoi şi a anulat asocierea.

Reprezentanţii companiei au dat în judecată Consiliul Local şi Primăria pentru anularea actului administrativ, la Tribunalul Cluj. La primul termen, din 22 iunie, instanţa a decis amânarea cauzei pentru studierea actelor depuse la dosar. Având în vedere că magistraţii au intrat în vacanţă judecătorească, următorul termen a fost fixat pentru 5 octombrie.

Amintim, soluţia lui Emil Boc pentru criza locurilor de veci din Cluj-Napoca este înfiinţarea unui cimitir în Borhanci. El spune că în doi ani cimitirul din Valea Chintăului va deveni neîncăpător.

Etichete
Comenteaza