Boc vrea un mega-pasaj suprateran. Petiţie cu 12 semnături, dar a meritat

Boc vrea un mega-pasaj suprateran. Petiţie cu 12 semnături, dar a meritat
ZIUA de CLUJ scria despre cele două propuneri făcute de clujeni pentru una dintre zonele aglomerate ale oraşului. Primarul şi-a exprimat joi punctul de vedere.

Aglomeraţia din sensul giratoriu aflat în Piaţa Mărăşti a devenit un subiect de dezbatere. Sunt patru artere importante care se varsă în acest sens: Bulevardul 21 Decembrie, străzile Dorobanţi, Aurel Vlaicu şi Fabricii. Pe cel puţin trei dintre aceste străzi se stă serios la rând, mai ales în orele de vârf.

O dificultate în plus o reprezintă trecerea de pietoni de la intrarea pe strada Aurel Vlaicu, pe care se traversează aproape încontinuu. De altfel, Serviciul pentru siguranţa circulaţiei urbane din cadrul primăriei a decis mutarea „zebrei", însă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată pentru că nu s-a stabilit exact unde va fi amplasată.

Joi, într-o emisiune la Napoca FM, primarul Emil Boc a afirmat că legătura între Bulevardul 21 Decembrie şi strada Aurel Vlaicu s-ar putea face prin construirea unui pasaj suprateran. „Realizăm studii de fluidizare pentru traficul din Cluj şi în legătură cu sensul giratoriu avem în vedere două variante, pasaj subteran şi suprateran. Eu aş spune că nu e nevoie de un pasaj subteran, care e scump. Şi nu e chiar o zonă centrală, cu clădiri-monument istoric. Ar fi mai potrivit un pasaj suprateran, de la biserica Sf. Petru care să te ducă spre pasajul IRA şi spre Someşeni, astfel ca persoanele care merg spre aeroport să evite zona aceea aglomerată. Studiul este în lucru la primărie", a spus Boc.

Ideea pasajului suprateran a fost lansată în spaţiul public de un cetăţean al Clujului, pe nume Daniel Dubău. Acesta a iniţiat chiar şi o petiţie în luna octombrie a acestui an („Petiţie pentru modernizarea sensului giratoriu din Piaţa Mărăşti"), dar numai 12 persoane s-au raliat până acum demersului său. Problema traficului din zona Piaţa Mărăşti a preocupat mai multă lume. Mai recent, consilierul local Ioan Bîldea a propus să se construiască tot un pasaj între 21 Decembrie şi Aurel Vlaicu, dar subteran. Liberalul a oferit şi a doua variantă, un pasaj subteran bidirecţional. Iniţiativele au fost formulate pe website-ul TNL Cluj.

 

Comenteaza