Calea de acces către "Expo Transilvania", modernizată

Calea de acces către
Strada Dâmboviţei, arteră ce face accesul către "Expo Transilvania" din cartierul Mărăşti va fi modernizată până la finele săptămânii. Lucrările de reabilitare sunt executate de compania Kiat Group Construct.

Lucrările la strada Dâmboviţei, tronson cuprins între strada Ialomiţei şi Calea Someşeni, constau în modernizarea completă a trotuarelor, carosabilului, parcărilor şi aleilor adiacente.

"Suntem la un procent de 70% cu lucrările în zonă. Am lărgit carosabilul în vederea creării de locuri de parcare, am turnat asfalt pe carosabil, am schimbat bordurile şi lucrăm în continuare la trotuare. Atât timp cât condiţiile meteo vor fi favorabile, vom finaliza cât mai repede artera. Preconizăm că acest lucru se va întâmpla până la finele săptămânii", au precizat reprezentanţii Kiat.

Astfel, parcările şi trotuarele de pe strada Dâmboviţei vor avea o structură rutieră complet nouă, cu fundaţie de balast, apoi de piatră spartă, urmând stratul de asfalt. Bordurile vor înlocuite cu unele noi.

Pe axul principal al arterei s-au executat lucrări de ranforsare, prin frezarea îmbrăcăminţii carosabile existente şi aşternerea straturilor noi: de mortar antifisură, geocompozit iar la final, a celor de bază a de uzură din asfalt.

Pentru a asigura scurgerea apelor, se vor înfiinţa guri de scurgere noi şi se vor reloca cele existente pentru a facilita scurgerea apelor pluviale. Compania îi asigură pe locuitorii zonei că strada va deveni una europeană în cel mai scurt timp şi îşi scuze pentru problemele legate de linişte.

Advertorial

Etichete
Comenteaza