Când începe demolarea gheretelor din zona Pieței Mihai Viteazu

Când începe demolarea gheretelor din zona Pieței Mihai Viteazu

Un număr de  16 gherete amplasate pe strada Argeș din Piața Mihai Viteazu, pe dalele de beton care acoperă Canalul Morii, urmează să fie demolate și cursul de apă decopertat. Acestea au fost concesionate în urmă unei licitații publice din 1994 pe o durata de 25 de ani. Contractele au expirat în lunile martie - aprilie 2024.

„De la 1 ianuarie 2025 începe emolarea, când expiră toate contractele. Cred că în 24 ianuarie este ultimul contract care expiră, conform notificărilor. După care, evident, toată această componentă dispare, pentru că trebuie redat până la urmă acest curs de apă clujenilor, pentru că așa a fost el gândit, nu să fie acoperit. A fost o perioadă a anilor ’90, am trecut de perioada asta. Nu putem schimba istoria. Asta este, așa s-a gândit atunci. Acum trebuie să trecem la un alt nivel”, a spus Emil Boc, la un post de radio local.

Zona urmează să fie modernizată în cadrul unui concurs internațional de soluții ce vizează modernizarea clădirii Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, strada Argeșului, dar şi Canalul Morii, şi strada Constanța, parțial, precum și de strada Bălcescu.

 

Comenteaza