Când se deschid străzile Universității și Kogălniceanu

Când se deschid străzile Universității și Kogălniceanu

Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit despre lucrările efectuate în cadrul proiectului de modernizare a străzilor Universității - Kogălniceanu, etc. 

"Este o zonă importantă, traficată în primul rând de pietoni și apoi de șoferi. Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 98%, vorbim despre toate cele 10 străzi ale proiectului. Până la finalul anului, estimez că lucrările de pavaj vor fi finalizate. În funcție de cum ajunge piatra din Ucraina pentru soclul grupului statuar "Școala Ardeleană" vom vedea dacă se continuă lucrările și în ianuarie. Deja zona prinde contur, sunt platanți o mare parte din arbori, mai trebuie 4-5. Se lucrează în fiecare zi, sper să ne lase vremea să continuăm", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local. 

La mijlocul lunii octombrie 2023, Consiliul Local a aprobat majorarea costurilor lucrărilor de modernizare la 14,1 milioane lei, TVA inclus (circa 2,8 milioane de euro). Investiția inițială a fost de 41.2 milioane lei (cu TVA), acum este de 55.3 milioane euro.

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă. De asemenea, Statuia Sfintei Maria Protectoarea a revenit în centrul Clujului, la intersecţia străzilor Universităţii şi Mihail Kogălniceanu. 

Contractul a fost semnat în luna mai 2021 cu SC ASTOR COM SRL SI SC DEC ONSTRUCT PROJECT CONSULT SRL. 

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023. Banii provin din fonduri europene.

Comenteaza