Foto Care este stadiul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară. Va fi la Cluj

Care este stadiul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară. Va fi la Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Care este stadiul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară. Va fi la Cluj
Care este stadiul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară. Va fi la Cluj
Care este stadiul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară. Va fi la Cluj
Care este stadiul lucrărilor la cea mai modernă școală specială din țară. Va fi la Cluj

Noul sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu nr. 3-5, din Cluj-Napoca și edificat de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui unui proiect cu finanțare europeană, este aproape de finalizare.

Urmărim îndeaproape stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții, astfel încât elevii și cadrele didactice să își desfășoare activitatea într-un sediu ultramodern, în cel mai scurt timp posibil. Odată finalizat acest proiect, Clujul va deveni un etalon în domeniul infrastructurii educaționale speciale, unitatea școlară beneficiind, astfel, de dotări unice la nivel național”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, valoarea lucrărilor este de 16.014.904,54 de lei fără TVA.

Concret, tronsonul 1 din corpul nou al școlii, cu un regim de înălțime P+2E, care va cuprinde spațiile administrative și medicale, este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și de zidărie. Instalațiile electrice, de incendiu și cele sanitare, în proporție de 95%, iar cele termice în procent de 100%. Partea arhitecturală este executată în proporție de 95%, tâmplăriile exterioare și interioare sunt montate în totalitate, covorul PVC este realizat 100%, termosistemul având un grad de realizare de 85%, inclusiv fațada ventilată cu plăci HPL.

În ceea ce privește tronsonul 2 cu regim de înălțime S+P+3E, în care vor funcționa 32 de săli de clasă, laboratoare și cabinete de terapie, spațiile adiacente și grupurile sanitare, acesta este concretizat în procent de 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt aproape finalizate, stadiul fizic fiind de 90%, cele sanitare în proporție de 90%, iar cele termice în proporție de 80%.

Partea arhitecturală este materializată în proporție de 90% iar tâmplăriile exterioare și interioare sunt montate în procent de 95%. Termosistemul este realizat în totalitate, iar fațada ventilată cu plăci HPL în proporție de 95%. Pentru partea de echipamente sunt efectuate montajul liftului, panouri solare, modul de pompare instalație solară, tablou automatizare solară, separatorul de hidrocarburi, cazane, vase de expansiune.

Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E și compus din blocul alimentar - bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive, kinetoterapie, este realizat 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt realizare în procent de 95%, cele sanitare în proporție de 90%. Partea arhitecturală este executată în proporție de 90% cu tencuieli interioare, glet și lavabil, tâmplăriile exterioare și interioare au fost montate complet, termosistemul și fațada ventilată cu plăci HPL, realizate integral.

Reamintim faptul că noul sediu al unității de învățământ va dispune și de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, de un spațiu special destinat hidroterapiei, precum și de amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber.

Comenteaza