Video Care sunt proiectele primăriei Apahida pe anul 2022

Care sunt proiectele primăriei Apahida pe anul 2022

Administrația comunei clujene vrea să se focuseze anul viitor pe extinderea școlii din Apahida, construirea unei creșe, dar și pe asfaltarea a cât mai multor străzi.

Primarul Grigore Fati susține că administrația din Apahida are câteva proiecte importante în plan pentru perioada următoare, dar implementarea acestora depinde de buget și de oportunitățile de finanțare.

„Referitor la anul 2022, putem discuta pe intenții deocamdată, deoarece trebuie să vedem cum va arăta bugetul. Este legat de cel național și de ce vom primi. Noi avem proiecte, dar nu știu dacă vor fi toate susținute și finanțate. Am avut proiect de 7 milioane de lei pe iluminat public acum trei ani. Am semnat finanțarea, iar apoi s-a anulat programul.

Pe aceeași direcție, avem acum un proiect de 1 milion de lei, modernizare iluminat public în Dezmir, Sânnicoară, Sub Coastă. De asemenea, tot zilele acestea sperăm să trimitem un proiect la care lucrăm deja. Este vreo 2 mil. lei, tot pe același domeniu”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul Apahidei.

Proiecte de milioane de euro

„Săptămâna aceasta vom trimite la Compania Națională de Investiții documentația, pentru că am trimis acum 2 ani proiectul tehnic, iar acum ne cer suplimentarea și am primit semnalul că ar putea fi finanțate. Este vorba despre extinderea Școlii din Apahida și Baza Sportivă de la Sânnicoară. Prioritatea este Școala, în jur de 1,8 mil. euro, iar complexul sportiv se apropie de 6 mil. euro.

Nu am reușit să prindem finanțare sau să depunem documentație pentru creșă la Ministerul Dezvoltării. Noi nu avem teren în Apahida care să corespundă cerințelor acestora. Anul viitor vom trece la studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru creșă și grădiniță în Dezmir. Vom încerca să aplicăm și pe programe de fonduri europene, dar dacă nu, vom face din fonduri proprii”, a explicat Grigore Fati.

Primarul comunei de lângă Cluj-Napoca își dorește asfaltarea a cât mai multor străzi din domeniul public.

„Mai avem un proiect de asfaltare a străzilor în localitatea Pata și câteva din Apahida. Și în Dezmir mai sunt străzi neasfaltare, dar care sunt prinse în actualul proiect în derulare, care este cam pe la jumătate. Vorbesc de domeniul public, străzi care ne aparțin nouă”, a adăugat Fati.

Comenteaza