Care sunt proiectele prioritare ale comunei Baciu. Ce spune primarul reales

Care sunt proiectele prioritare ale comunei Baciu. Ce spune primarul reales
Florin Ioan Mureşan a fost reales primar al comunei Baciu pentru încă un mandat la alegerile din 5 iunie. Acesta a vorbit pentru ZIUA de CLUJ despre principalele probleme ale comunei şi care sunt proiectele sale prioritare în noul mandat.

Una dintre cele mai mari urgenţe pentru locuitorii comunei Baciu o reprezintă finalizarea proiectului de introducere a apei potabile şi a canalizării în satele aparţinătoare. „Vreau să vă spun de la început că voi continua toate proiectele începute în mandatul trecut. Vom continua investiţiile în distribuţia apei în Mera, Rădaia şi Suceagu, etapa a doua, şi demararea lucrărilor de canalizare în Coruşu şi în celelalte localităţi ale comunei", afirmă primarul Florin Ioan Mureşan.

În ultimii ani numărul tinerilor care şi-au creat o familie în Baciu a crescut constant, dar asta înseamnă şi nevoia de locuri la creşă şi grădiniţă pentru copii acestora. Administraţia comunei susţine că are în vedere acest lucru şi că în această perioadă se află în evaluare mai multe terenuri în zona blocurilor noi din Baciu, pentru construcţia unei creşe iar proiectul pentru o nouă grădiniţă este pe circuitul de avizare. „Primaria a identificat de anul trecut amplasamentul noii grădiniţe pe strada Transilvaniei iar documentaţia este deja pregătită, în perspectiva finanţărilor europene, care urmează a fi lansate", spune primarul comunei Baciu.

La fel ca şi în municipiul Cluj-Napoca, locuitorii comunei Baciu se confruntă cu o acută lipsă a locurilor de parcare. Primarul comunei spune că acest lucru se datorează şi unor constructori care au vândut apartamente fără să asigure şi locuri de parcare pentru noii proprietari. „Pe strada Uliului, acum pregătim ca să evaluăm un teren ca să facem locuri de parcare, întrucât firma care a fost acum 7 sau 8 ani nu le-a dat locuri de parcare. Din garaje subterane le-au făcut în apartamente, nu ştiu cum a reuşit şi acum trebuie să ne chinuim să le creem locuri de parcare cetăţenilor, pentru că toate maşinile sunt pe strada Uliului şi pe strada Privighetorii. Acei oameni nu sunt de vină cu nimic", declară primarul Ioan Mureşan.

Cheile Baciului şi pădurea Hoia-Baciu sunt obiective turistice ale comunei care, în opinia şefului administraţiei, vor trebui puse mai bine în valoare, iar în acest sens primarul a anunţat că va încerca să facă drumul din Cheile Baciului dar şi un parc natural.

Primarul Florin Ioan Mureşan mai informează că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a selectat pentru finanţare proiectul comunei Baciu pentru modernizarea a 7 străzi şi a drumurilor agricole pe o lungime de 8.14 km. Proiectul în valoare de 1 milion de EURO a fost depus în cadrul submăsurii 7.2 „Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică".

 

 

 

 

 

Comenteaza