Cartier de locuințe sociale made in China, la Cluj

Cartier de locuințe sociale made in China, la Cluj
Investitorii chinezi veniți într-o delegație la Cluj au discutat despre posibilitatea dezvoltării unui cartier de locuințe sociale la Cluj.

Consiliul Județean Cluj a primit vineri vizita unei delegații de oameni de afaceri chinezi. În cadrul întâlnirii cu echipa managerială a companiei de construcţii civile „Tianyuan Construction Group Corporation" au fost prezentate principalele proiecte derulate la nivelul CJ Cluj, alături de potențialul economic și investițional al județului. Totodată, s-a vorbit și despre o posibilă colaborare de tip public-privat, care ar viza construirea unui cartier de locuințe sociale.

„În acest context, o atenţie aparte a fost acordată proiectelor forului administrativ judeţean care vizează construirea Spitalului Regional de Urgenţă, a Spitalului Pediatric Monobloc, programului de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene şi, respectiv, Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori. Nu în ultimul rând, a fost abordată posibilitatea dezvoltării în comun, într-un parteneriat de tip public-privat, a unui proiect de construcţie a unui cartier care să includă şi o importantă componentă de locuinţe sociale. Reprezentanţii părţii chineze şi-au manifestat interesul de a participa la derularea acestor investiţii atât în calitate de finanţatori cât şi de executanţi ai lucrărilor, într-o formulă juridică ce va fi agreată ulterior analizării documentaţiilor tehnicio-economice puse la dispoziţie de către partea română", informează reprezentanții Consiliului Județean.

Delegația chineză a fost primită de către Vákár István, vicepreședintele CJ cu atribuții delegate de președinte și de către Ioan Oleleu. Vizita oamenilor de afaceri chinezi precedează Forumul Economic Cluj-Shandong, din data de 26 iunie 2014, organizat de Consiliul Judeţean Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, TEATROM S.A şi de Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Cluj. Principalul invitat este vice-guverantorul Provinciei Shandong, care va conduce delegația administrativă și de oameni de afaceri chinezi ce va participa la eveniment.

Tianyuan Construction Group este o companie ce activează în domeniul construcţiilor, ingineriei pentru autostrăzi, mecanică şi instalații electrice, ingineriei structurilor de oțel, construcției de staţii de epurare şi infrastructură de apă, construcţiilor de drumuri şi poduri, ingineriei municipale, instalării echipamentelor, logisticii comerciale, producţiei de materiale de construcţii etc. În momentul de faţă Tianyuan Construction Group are peste 70 de sucursale și filiale, 6500 de angajaţi - personal economic și tehnic. Activele totale ale companiei se cifrează în jurul valorii de 12 miliarde de yuani, valoarea totală a producției fiind 50 de miliarde de yuani. Axată fiind pe realizarea de proiecte de mare infrastructură, societatea are în portofoliu lucrări de mare anvergură executate în China şi Asia, dar nu numai, precum sectoare de autostradă şi drumuri de mare viteză, aeroporturi şi centre de control al traficului aerian, spitale de mari dimensiuni, arene sportive, parcuri industriale, proiecte din domeniul energetic, chimic şi petrochimic, sisteme de epurare a apei şi canalizare, infrastructură de telecomunicaţii, centre comerciale şi de afaceri, mall-uri culturale, spaţii de birouri şi edificii administrative, proiecte rezidenţiale sociale etc.

 

 

Comenteaza