Case sociale reabilitate la Cluj-Napoca cu 10 milioane de lei

Case sociale reabilitate la Cluj-Napoca cu 10 milioane de lei
46 de apartamente de una şi două camere vor fi reabilitate de Primăria Cluj-Napoca, prin Programul Operaţional Regional. Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei.

46 de familii defavorizate de clujeni s-ar putea muta în case noi din 2015. Primăria Cluj-Napoca va semna, în această vară, un contract de peste 10 milioane de lei, pentru reabilitarea cu bani europeni a unui ansamblu de locuinţe, situat în municipiu, pe strada Iuliu Coroianu nr.5.


"Beneficiarii direcţi vor fi persoanele aflate pe lista de priorităţi pentru acordarea locuinţelor sociale. Vrem să ne ocupăm de reabilitarea ansamblului, o clădire degradată situată pe strada Iuliu Coroianu, care va conţine 46 de apartamente de 1 şi 2 camere", a explicat managerul de proiect din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, contractul urmează să fie semnat în luna iulie, iar lucrările pentru modernizarea ansamblului vor dura 24 de luni.

"Perioada de implementare a proiectului va fi de 24 de luni, dar estimăm că locuinţele vor putea fi date în folosinţă mai repede", a spus Câmpean.


Primăria Cluj-Napoca a implementat încă un proiect finanţat prin POR şi a aprobat, de curând, lista locatarilor de pe strada Albac 21. 38 garsoniere într-o stare avansată de degradare, au fost transformate, prin recompartimentare în 24 locuinţe sociale destinate viitorilor beneficiari ai rezultatelor proiectului. Valoarea proiectului a fost de aproximativ 500.000 de euro.
Ambele proiecte fac parte din lista proiectelor prioritare ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al Polului de Creştere Cluj-Napoca.

Comenteaza