Cât costă construcţia "Hollywood-ului pitic" din Cluj

Cât costă construcţia
Administraţia locală a atribuit contractul care vizează amenajarea spaţiilor pentru industria cinematografică, producţie şi expoziţii pe Dealul Lomb către asocierea Valve International, RDV Construct, White Star International şi Team Net Engineering, pentru peste 42 de milioane de lei.

Contractul va putea fi semnat după ce va trece perioada legală pentru depunerea de contestaţii. În cazul în care nu vor fi probleme, potrivit primarului Emil Boc, constructorii se pot apuca de lucrări lunile următoare, pentru ca în doi ani de zile să finalizeze proiectul, numit de edil „Buftea de Cluj".

De de amenajarea spaţiilor pentru industria cinematografică, producţie şi expoziţii au fost intresaţi milionari de Top Forbes şi Capital, oameni de afaceri cu ambiţii de jucători de business în lumea fotbalului, apropiaţi ai mediului politic, grupuri internaţionale active pe piaţa din Europa, dar şi cei mai puternici constructori clujeni. În total, administraţia a primit 16 oferte la licitaţia estimată la 52 de milioane de lei. Au participat companiile Baumeister, Consinit, Decorint, General Construct, Grup 4 Instalaţii, Idecon S.A.U. Zaragoza, Conarg Consulting, Proiect Consult, Construcţii Napoca, Strabag, Tehnodomus, Transilvania Construcţii, Valve Internaţional, Victor Construct. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut. "Din punctul de vedere al documentelor de calificare şi al propunerii tehnice, au fost calificate urmatoarele oferte, pentru care a fost dechisă în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi oferta financiară: General Construct cu Modern Bau, Grup Energoinstal şi Iosimar - 45.987.690 lei fără TVA, Construdava cu ICCO Energ şi Construcţii Napoca - 46.393.219 de lei, Valve International cu RDV Construct White Star International şi Team Net Engineering - 42.060.131 lei fără TVA şi Tehnodomus - 43.032.254 lei fără TVA", au informat reprezentanţii Biroului Mass media al primăriei. Conform criteriului de atribuire a contractului, câştigătoare a fost oferta Valve International, cu cei trei asociaţi.

Directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, a explicat că administraţia va putea semna contractul pentru execuţia lucrărilor după ce va trece perioada legală pentru depunerea contestaţiilor, de 10 zile. Primarul Emil Boc a declarat, ieri, că, dacă nu vor fi probleme, lucrările vor începe vara aceasta. "Pe lângă susţinerea pe care o acordăm festivalurilor de film, ţinem să încurajăm şi producţia de filme la Cluj şi să finalizăm proiectul Buftea de Cluj", a spus Boc.

Termenul de finalizare a centrului pentru producţia de filme este de doi ani de zile, de la semnarea contractului de lucrări. Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative include spaţii pentru industria cinematografică, hale de producţie şi spaţii expoziţionale şi urmează să fie construit pe un teren de 7,3 hectare pe Dealul Lomb. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 68,3 milioane de lei. Lucrările ce vor fi executate vizează construirea unei clădiri cu patru corpuri diferite - trei niveluri de subsol, parter şi patru etaje. Clădirea va avea şi 334 locuri de parcare, între care 125 vor fi amenajate la subsol.

 

Vezi aici toate ştirile despre Centrul de Industrii Creative

Etichete
Comenteaza