Video Cât de pregătite sunt școlile clujene de începerea cursurilor. Emil Boc: „Lucrările de reabilitare vor fi gata până vineri”

Cât de pregătite sunt școlile clujene de începerea cursurilor. Emil Boc: „Lucrările de reabilitare vor fi gata până vineri”
| Foto: Edupedu.ro

Primarul Emil Boc a declarat, la ZIUA LIVE, că s-au realizat lucrări de reabilitare în 73 de școli din Cluj-Napoca.

Potrivit edilului, în momentul de față se mai fac reparații în patru unități școlare iar acestea vor fi gata până vineri.

„În acest moment mai sunt lucrări doar la 4 școli din cele 73 unde se fac lucrări de reabilitare, acestea vor fi gata până vineri. La aceste școli s-au desfășurat lucrări de reparații de 3,5 milioane euro în această vară, astfel încât elevii vor fi bineveniți la școală, să aibă infrastructura în ordine, pregătită.

De asemenea, am verificat, ca să funcționeze, butoanele de panică, autobuzele școlare, marcajele și trecerile de pietoni din preajma școlilor, sistemul de colectare selectivă, patrulele de siguranță să în preajma școlilor, dotarea sălilor de clasă cu toate echipamentele solicitate, adică am vrut să avem startul asigurat pentru copiii care vin la școală”, a spus primarul.

Emil Boc a amintit și de cele 14 trasee ale autobuzelor școlare pentru elevii din ciclul primar. 33.500 de elevi din zona metropolitană au transport gratuit. 

„Sunt două paliere la transportul gratuit pentru elevi. Cei 33.500 elevi din îvățământul preuniversitar din Cluj-Napoca și din zona metropolitană beneficiază de abonamente gratuite la transportul public, o investiție de 8 milioane euro pe care o face primăria. Începând de ieri, acești elevi pot să meargă la automatele de transport în comun ale CTP și să își reînnoiască abonamentele pentru anul școlar care începe luni, pot face asta până în 30 septembrie.

Pe lângă asta, mai avem 14 trasee de autobuze școlare pentru elevii din ciclul primar, un efort uriaș pe care îl face Clujul, prin resurse proprii, inclusiv resursă umană, adică de a asigura polițiști locali în fiecare autobuz și la dus și la întors. Acest tip de transport are avantaje pe toate planurile, copiii ajung la școală în siguranță, părinții știu că copiii sunt în siguranță, și în plus avem un aer mai curat, poluarea este redusă”, a mai spus Emil Boc.

Primarul a mai precizat că la ora actuală, la Cluj-Napoca, investiția în educație este în valoare de 206 milioane euro, o investiție fără precedent în infrastructura școlară.

Comenteaza