Cât e bugetul Clujului în 2014 şi ce face Boc cu banii VIDEO

Cât e bugetul Clujului în 2014 şi ce face Boc cu banii VIDEO
Municipiul Cluj-Napoca are anul acesta un buget cu aproape 50 de milioane de euro mai mare decât cel de anul trecut. Primarul Emil Boc a explicat creşterea prin atragerea mai multor fonduri europene, cu circa 11 milioane de euro în plus faţă de 2013. Printre proiectele mari ale primărei în acest an se numără modernizarea a trei artere de la intrările în oraş, reabilitarea tramei stradale de-a lungul liniei de tramvai şi reconstruirea podurilor Traian şi Garibaldi.

Primarul Emil Boc a anunţat că bugetul de anul acesta va fi semnificativ mai mare decât cel de anul trecut. "Este o creştere a bugetului municipiului cu 48 de milioane de euro de la 208 la 257 milioane, creşterea în esenţă se bazează pe utilizarea fondurilor europene, pe accesarea creditului pe care Primăria îl are şi pe excedentul din anii precedenţi", spune Boc.

Fondurile europene reprezintă 156 de milioane de lei faţă de 105 milioane în 2013. Unul din marile proiecte de anul acesta este modernizarea a trei intrări principale în oraş. "Mă refer la Calea Turzii, un proiect de 22 milioane de lei care înseamnă asfaltarea inclusiv a trotuarelor; de asemenea Traian Vuia si Calea Baciului vor intra în proces de modernizare anul acesta", spune Boc.

De asemenea, anul acesta vor intra în lucru podurile Traian şi Garibaldi, cât şi trama stradală de pe lângă linia de tramvai. Alţi bani vor fi cheltuiţi pentru finalizarea parkingului de pe strada Mehedinţi. Bugetul este în dezbatere publică din 30 decembrie, iar până la finalul lunii ianuarie va fi votat în Consiliul Local.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza