Cătăniciu îl acuză pe primarul Apostu de abuz în funcţie în cazul retrocedării unei clădiri de la Şcoala Bob

Cătăniciu îl acuză pe primarul Apostu de abuz în funcţie în cazul retrocedării unei clădiri de la Şcoala Bob
Retrocedarea unei clădiri în care funcţionează mai multe clase ale şcolii Ioan Bob către Biserica Romano-Catolică a fost ascunsă de primarul Sorin Apostu, care se face vinovat de abuz în funcţie şi de abuz de putere, acuză consilierul local Steluţa Cătăniciu (PNL).
În mai 2010 un imobil din piaţa Unirii 15, unde funcţionează Şcoala "Ioan Bob", a fost retrocedat către Biserica Romano-Catolică. "Se află în domeniul public şi patrimoniul municipiului public încă din 1948", spune Cătăniciu. Ea adaugă că situaţia nu a fost adusă nici la cunoştinţa consilierilor locali.

Cererea de retrocedare a fost înregistrată în 5 mai 2010 la Primăria Cluj-Napoca. Este vorba de decizia 2331 a Comisiei Speciale pentru Retrocedarea Imobilelor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.

"E un fapt extrem de grav și extrem de trist", a declarat consilierul local Steluța Cătăniciu. "Relevă cât e de ușor să pierdem imobilele din patrimoniul Statului, pierdute de municipalitate fără niciun drept de apel", a mai declarat aceasta, adăugând că acest caz reprezintă un "abuz de putere şi o lipsă de transparenţă a primarului Sorin Apostu".

"Nu a fost înştiinţată nici conducerea Şcolii Ioan Bob, care funcţionează în acest imobil retrocedat. Aici funcţionează nouă clase. Este un abuz din partea primarului pentru că această dispozuiţie de retrocedare trebuia să fie adusă la cunoştinţa consiliului local, pentru că administratorul municipiului Cluj-Napoca în ceea ce priveşte bunurile de patrimoniu este consiliul Local. Or atunci când se decide că un bun de o asemenea importanţă şi de o asemenea valoare patrimonială este scos din patrimoniul municipiului, eu cred că în conformitate cu legea de fapt Consiliul Local este cel care hotărăşte ce se întâmplă cu acel bun. Primăria ar fi trebuit să aibă obligaţia de a înştiinţa CL privind dispoziţia de retrocedare", a declarat Cătăniciu. Ea adaugă că dispoziţia a fost comunicată în mod greşit Primăriei, "care nu are personalitate juridică".

"Conducerea şcolii Bob a aflat întâmplător, în octombrie, când o echipă de topometrişti a fost angajată de parohia Romano-Catolică pentru a efectua o expertiză prin care bunul să fie scos din patrimoniul municipiului", a mai adăugat consilierul local.

Vezi aici mai multe detalii şi un material video despre situaţia Şcolii Bob

Vezi răspunsul Primăriei la acuzaţii

Comenteaza