Ce BUGET va avea județul Cluj în 2023

Ce BUGET va avea județul Cluj în 2023
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Bugetul județului Cluj pe anul ce tocmai s-a încheiat a fost de puțin peste 200 de milioane de euro, cu un raport pozitiv al investițiilor față de cheltuieli, scenariu ce se va repeta și în 2023.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, marți, la un post local de radio, despre cum va arăta bugetul județului Cluj pe anul 2023.

Noi am gândit deja un buget echilibrat. Este în limită și sensibil egal cu bugetul de anul trecut. În 2022 a fost de aproximativ 980-990 milioane lei, adică puțin peste 200 de milioane de euro. Din aceștia 55% am avut investiții și 45% au fost cheltuielile de funcționare, bunuri, servicii, etc.

Să nu uităm că noi, la nivelul Consiililor Județene, avem obligația să facem cheltuieli la tot ce înseamnă școlile speciale sau căminele pentru persoane vârstnice. Proiecția bugetară pe anul aceste ne-o dorim să fie cam tot pe aici, adică 55-45% investiții-cheltuieli. Îmi doresc ca anul acesta să implementăm mai mult decât în 2022.

Vreau să reușim să cheltuim mai mulți bani din fonduri europene decât anul trecut. Fără fonduri europene nu poți dezvolta județul așa cum ți-ai dori, adică doar din bugetul tău. Este aproape imposibil. Îmi doresc să atragem cât mai mulți bani, iar aceștia să se vadă în proiecte”, a declarat Alin Tișe.

Potrivit liderului forului administrativ județean clujean, ordinea priorităților pe anul 2023 este următoarea: sănătate, învățământ, drumuri, apă-canalizare, ș.a.m.d.

Comenteaza