Ce se mai aude de viitorul Centru de Transplant Multiorgan. Tișe anunță discuții cu UMF Cluj: „Putem să-l facem împreună”

Ce se mai aude de viitorul Centru de Transplant Multiorgan. Tișe anunță discuții cu UMF Cluj: „Putem să-l facem împreună”

Centrul de Transplant Multiorgan nu a reușit să prindă finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar președintele CJ Cluj, Alin Tișe, caută noi soluții pentru ca edificiul medical ultramodern să devină realitate.

Liderul forului administrativ județean clujean a transmis că analizează posibilitatea unui parteneriat între Consiliul Județean Cluj și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) “Iuliu Hațieganu“ din Cluj-Napoca.

Legat de Centrul de Transplant am discutat cu cei de la UMF, cu doamna rector și cu ministerul Sănătății. Cei din urmă consideră că Centrul de Transplant ar putea fi găzduit de o clădire pe care o are în prezent Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie (IRGH), care tocmai a fost avizat, și că în acel Institut s-ar putea muta și Institutul de Transplant.

De asemenea, UMF-ul dorește să intre cu noi într-un parteneriat pentru terenul unde avem noi clădirea de la Institutul de Transplant. Să putem, în parteneriat, să construim această clădire: o parte să fie Institutul de Transplant și o parte să devină extinderea UMF-ului pe strada Victor Babeș. Un corp de clădire să fie spital și un alt corp, fiind terenul lipit de UMF, să fie o extindere a UMF-ului.

Există varianta să facem o asociere cu UMF-ului pentru a putea realiza acest Institut de Transplant. Nu contează cine îl face, important este să se facă. Este un scenariu de lucru pe care îl analizăm în acest moment. Mă bucur că vor să devină partenerii noștri în a construi acest Institut de Transplant”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Alin Tișe.

Amintim, șeful CJ Cluj a cerut Guvernului, în urmă cu o lună, să clarifice situația Centrului Integrat de Transplant

Județul Cluj a cheltuit deja 15.600.000 lei pentru Servicii de Proiectare și Asistență Tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor, iar constructorul a fost deja semnat prin licitație. Nu în ultimul rând, proiectul de finanțare prin PNRR se află pe lista de rezervă de 1 an de zile.

Comenteaza